Witte kool grapefruit blauwe bessen smoothie
Spread the love!

Over de witte kool grapefruit blauwe bessen smoothie

De witte kool grapefruit blauwe bessen smoothie is een funky groene smoothie. Om te beginnen is hij niet groen, ondanks de 2 ons groente die erin gaat. Ik ben weer eens alle groenten langsgegaan met de vraag in mijn hoofd: “Hoe zou dit in een smoothie smaken?”. Uiteindelijk kwam ik dus langs witte kool. Ook een groente, niet heel sterk van smaak… Moet kunnen. Zo ben ik dus uiteindelijke gekomen op deze groene smoothie met een aparte rode kleur.

Dit keer heb ik binnen de categorie fruit gekozen voor de grapefruit. De grapefruit is in Jamaica ontstaan uit een kruising van de pompelmoes en de sinaasappel. Tot aan het einde van de negentiende eeuw werd de grapefruit voornamelijk als sierplant gecultiveerd.

Aansluitend voeg ik de bosbessen toe. Bosbessen worden tegenwoordig een Superfood genoemd. De verkoop van bosbessen steeg in 10 jaar van 1.000 tot 15.000 ton per jaar. Bosbessen zijn zo populair omdat ze flavonoïden bevatten die je bloeddruk zouden kunnen verlagen.

Die voordelen van bosbessen vind je niet alleen terug in bosbessen zelf. Flavonoïden vind je namelijk ook terug in braambessen, frambozen, zwarte en rode bessen én pruimen.

Het witte kool grapefruit blauwe bessen smoothie recept

Witte kool grapefruit blauwe bessen smoothie
Witte kool grapefruit blauwe bessen smoothie
Stemmen: 6
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Witte kool grapefruit blauwe bessen smoothie
Witte kool grapefruit blauwe bessen smoothie
Stemmen: 6
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd 200 gram witte kool in reepjes en doe deze in de blender.
  2. Pers vervolgens de grapefruit uit en schenk het sap in de blender. Je zou de grapefruit ook kunnen schillen en de partjes kunnen toevoegen. Dan heb je de grapefruit inclusief de vezels.
  3. Doe als laatste de 125 gram bosbessen erbij. Ikzelf gebruik vaak de diepvries variant, dan heb je gelijk een gekoelde smoothie.
  4. Schenk er nog een groot glas water bij en blend het geheel tot een egale smoothie en klaar is je “groene smoothie”.
  5. Kleine tip: er zit geen “bindmiddel” in, zoals bijvoorbeeld banaan of avocado. Op het plaatje zie je ook het sap onderin en de rest begint te drijven. Even doorroeren voordat je gaat drinken is wel een goed idee.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

7 Commentaar

  1. Hij was heerlijk alleen vond mijn man dat je het chiazaad teveel proefde volgende keer maar iets langer laten staan voor het nuttigen!

  2. Ik heb ook nog spitskool en denk met sinaasappel IPV grapefruit en kan ik wat chiazaad toevoegen dat vind ook wat volgens een kooktip die ik weleens gelezen heb wil ik ook eens gaan gebruiken voor een gerecht wat nog wel een veel vocht achter laat ben benieuwd wat jij er van vindt alvast bedankt Carlo

    1. Spitskool en sinaasappel kan ook prima. Chiazaad is leuk spul inderdaad. Wanneer je dat even laat staan vormt er een soort gelei. Gewoon een keertje proberen 👍.

  3. Ik vond het een beetje bitter, nu hou ik niet van grapefruit, de volgende keer zonder grapefruit maken en dan zal hij zeker smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *