Het biet avocado appel limoen smoothie recept

Biet avocado appel limoen smoothie
Biet avocado appel limoen smoothie
Stemmen: 22
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Biet avocado appel limoen smoothie
Biet avocado appel limoen smoothie
Stemmen: 22
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de voorgekookte rode biet in de blender.
  2. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en voeg deze toe aan de rode biet.
  3. Snijd vervolgens de grote Elstar appel (of twee kleine Elstar appels) in partjes. Verwijder het klokhuis. Voeg ook de appel toe aan de rode biet en avocado.
  4. Pers vervolgens de limoen uit boven de blender. Ik doe dat door de limoen door midden te snijden en dan vervolgens uit te knijpen. Je kunt er natuurlijk ook een citruspers voor gebruiken.
  5. Voeg als laatste een groot glas water toe.
  6. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale rode biet avocado appel limoen smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de biet avocado appel limoen smoothie

De biet avocado appel limoen smoothie is zo rood als een kroot, maar het is toch echt een groene smoothie. De kleur komt van de rode kroot, het synoniem voor rode biet.

Kroot is een verbastering van het Franse carotte, wortel. In het Nederlands wordt het gebruikt als aanduiding van een knolgewas. In Vlaanderen is het naargelang de streek synoniem van biet, peen, voederbiet. In een groot deel van Nederland is het dus een synoniem van rode biet.

Ik blijf het zelf toch steeds maar weer wonderlijk vinden. Een groene smoothie met rode biet. Ik begin er al wel aan te wennen dat ik rode biet lekker vind. Ik vond het echt maar niks, maar na de allereerste groene smoothie met rode biet (Rode biet banaan munt en amandelmelk smoothie), ben ik er aan gaan wennen.

Deze vind ik zelf ook echt weer enorm lekker. Daarnaast is rode biet natuurlijk ook een gezonde basis voor een groene smoothie. Rode biet is rijk aan ijzer, vitamine c, mineralen en antioxidanten.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Je hoort steeds meer over antioxidanten, maar wat zijn dat? Het zijn diverse vitaminen waaronder: vitamine C, B-complex, vitamine E en bètacaroteen. Mineralen met een antioxidatieve werking zijn o.a.: zink, selenium, magnesium en koper. Antioxidanten zijn simpelweg te vinden in groenten, fruit en noten.

Wat is het nut van antioxidanten?
– Minder vorming van de slechte soort cholesterol (LDL).
– Vermindering vorming bloedstolsels (hart- en vaatziekten).
– Minder aantasting van het genetisch materiaal: DNA-bescherming (kanker).
– Remming van ontstekingen
– Versterking van het immuunsysteem.

(Bron: studie gewichtsconsulent)

Zo, weet je dat ook weer ;-).

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.