Komkommer banaan druiven munt smoothie
Spread the love!

Over de komkommer banaan druiven munt smoothie

Wat een heerlijk frisse groene smoothie is dit! Deze komkommer banaan druiven munt smoothie behoort gelijk tot mijn persoonlijke top 10 van groene smoothies.

Ik had het al eens eerder getest, een groene smoothie met druiven. Dat was niet zo’n succes. Geen idee meer wat ik er toen allemaal in had gedaan. Dus toen ik de witte druiven (zonder pit!) weer in de aanbieding zag, dacht ik: “Toch maar weer eens een groene smoothie met witte druiven uitproberen”. Ik koos dus voor de weg van de minste weerstand. Witte druiven hebben geen uitgesproken smaak, dus als groente pakken we de komkommer. Dan voor de smeuïgheid een banaan. Vervolgens de witte druiven. Toch wilde ik er wat meer smaak aan gaan geven en dan is munt de meest gemakkelijk oplossing. Zeker met zo’n lichte basis zal de munt een prima aanvulling zijn. Dus zo gezegd, zo gedaan.

De volgende ochtend maakte ik de smoothie en ik was helemaal happy. Die was lekker! Toen bedacht ik me ineens dat ik nog chiazaad en lijnzaad in de kast had staan. Heel handig, want in de studie gewichtsconsulent staat ook vermeld dat, ondanks alle voorlichtingsactiviteiten, er uit recente onderzoeken naar voren komt dat alle bevolkingsgroepen in Nederland te weinig en soms bijna geen voedingsvezels binnenkrijgen. Vezels hebben juist positieve effecten op onder andere de darmfunctie, hart en vaatziekten, verlaging van het cholesterolgehalte en verbetering van de bloedsuikerspiegel.

Vezels haal je echt niet alleen uit brood of volkoren pasta. In een avocado zitten net zo veel voedingsvezels als in een bruine boterham. Groente, fruit, aardappelen, peulvruchten en noten zijn ook rijk aan vezels. Dus een eetlepel chiazaad of lijnzaad is een leuke aanvulling.

In dit groene smoothie recept koos ik voor chiazaad. De ingrediënten in deze groene smoothie bevatten enorm veel vocht en chiazaad absorbeert daar een deel van. Daardoor krijgt de smoothie iets meer “massa” en vult hij nog beter. Vandaar mijn keuze voor chiazaad.

Het komkommer banaan druiven munt smoothie recept

Komkommer banaan druiven munt smoothie
Komkommer banaan druiven munt smoothie
Stemmen: 14
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer banaan druiven munt smoothie
Komkommer banaan druiven munt smoothie
Stemmen: 14
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de komkommer in stukken.
 2. Schil de banaan en breek deze in tweeën.
 3. Weeg 250 gram witte pitloze druiven af.
 4. Pluk een hand vol muntblaadjes.
 5. Doe alle ingrediënten in de blender en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
 6. De chiazaad voeg ik als laatste toe. Dan zet ik de blender nog even kort aan, dan roer je het chiazaad door de groene smoothie heen.
 7. En klaar is de komkommer banaan druiven munt smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

18 Commentaar

 1. Carlo komt het chiazaad en het lijnzaad verder op het zelfde neer qua gezondheid kan ik daar gewoon uit kiezen dan?En is het meteen een vervanging voor nootjes?

  1. Er zit wel wat verschil tussen chiazaad en lijnzaad, maar je gebruikt er zo weinig van dat het verschil niet veel uitmaakt. Je eet over een dag, een week, een maand namelijk veel meer van alles. Het gaat vooral om de rode draad, dat maakt het verschil. Over de details zou ik mij niet druk maken.

   De Gezondheidsraad adviseert: “Eet ten minste 15 gram ongezouten noten per dag”. Zaden zijn toch weer net wat anders.

 2. Hallo hoeveel is de totale inhoud van de smoothie meestal ik heb een blender van max 500 ml en soms is het dus krap en past het geheel niet!!
  Verder lekker hoor.

 3. Beste Carlo,
  Wat ben ik blij met je site. Wat een keus. Ik ben net begonnen met elke ochtend een smoothie te maken. Dus een beginner. Ik moet meer eiwitten binnen krijgen en minder koolhydraten. Van melkproducten hou ik niet zo veel van. Maar in een smoothie vind ik dat wel goed te doen. Gisteren de smoothie met spinazie/ yoghurt/ banaan gemaakt. En die was lekker.
  Vandaag deze smoothie geprobeerd zonder de druiven, omdat deze niet in huis had. In plaats van water heb ik een glas koude muntthee toe gevoegd. Ook zonder druiven was deze smoothie heerlijk! Bedankt voor het delen hiervan

 4. ik heb de smoothie ook uitgeprobeerd.
  ik deed er geen hele banaan in want dan kreeg je een te erge bananensmaak vond ik. verder is het een hele lekkere en gezonde smoothie!

 5. Wat lekker zeg. Ik had hele zure druiven, dus zo uit de hand niet echt een traktatie. Nu in de smoothie geven ze net dat zuurtje, wat tegengewicht. Anders denk ik dat het misschien wat flauw was geworden, maar nu precies goed. Lekker fris begin van de dag.

 6. Ik vind deze smoothie heerlijk. Heb hem wel wat dikker verwacht qua structuur. Ik heb half banaan extra bijgedaan. Leuke site . Ik ben met detox weekend bezig en ben blij met de vele recepten en uitgebreide beschrijving

  1. Hi Paulien, deze groene smoothie bevat:

   komkommer 52 kcal
   druiven 190 kcal
   banaan 123,5 kcal
   chiazaad 98 kcal
   munt 3 kcal
   totaal 414,5 kcal

   Dat is dus 207 kcal per persoon.

   Groetjes, Carlo

 7. Ik maak nu sinds een paar weken elke morgen een smoothie. 2x per week kies ik een groene uit deze lijst. Deze is tot nog toe de lekkerste! Lekker fris en echt een zomerrecept! Echt super dat je deze recepten deelt met iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *