Het komkommer banaan druiven munt smoothie recept

Komkommer banaan druiven munt smoothie
Komkommer banaan druiven munt smoothie
Stemmen: 11
Score: 3.73
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer banaan druiven munt smoothie
Komkommer banaan druiven munt smoothie
Stemmen: 11
Score: 3.73
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de komkommer in stukken.
  2. Schil de banaan en breek deze in tweeën.
  3. Weeg 250 gram witte pitloze druiven af.
  4. Pluk een hand vol muntblaadjes.
  5. Doe alle ingrediënten in de blender en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  6. De chiazaad voeg ik als laatste toe. Dan zet ik de blender nog even kort aan, dan roer je het chiazaad door de groene smoothie heen.
  7. En klaar is de komkommer banaan druiven munt smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de komkommer banaan druiven munt smoothie

Wat een heerlijk frisse groene smoothie is dit! Deze komkommer banaan druiven munt smoothie behoort gelijk tot mijn persoonlijke top 10 van groene smoothies.

Ik had het al eens eerder getest, een groene smoothie met druiven. Dat was niet zo’n succes. Geen idee meer wat ik er toen allemaal in had gedaan. Dus toen ik de witte druiven (zonder pit!) weer in de aanbieding zag, dacht ik: “Toch maar weer eens een groene smoothie met witte druiven uitproberen”. Ik koos dus voor de weg van de minste weerstand. Witte druiven hebben geen uitgesproken smaak, dus als groente pakken we de komkommer. Dan voor de smeuïgheid een banaan. Vervolgens de witte druiven. Toch wilde ik er wat meer smaak aan gaan geven en dan is munt de meest gemakkelijk oplossing. Zeker met zo’n lichte basis zal de munt een prima aanvulling zijn. Dus zo gezegd, zo gedaan.

De volgende ochtend maakte ik de smoothie en ik was helemaal happy. Die was lekker! Toen bedacht ik me ineens dat ik nog chiazaad en lijnzaad in de kast had staan. Heel handig, want in de studie gewichtsconsulent staat ook vermeld dat, ondanks alle voorlichtingsactiviteiten, er uit recente onderzoeken naar voren komt dat alle bevolkingsgroepen in Nederland te weinig en soms bijna geen voedingsvezels binnenkrijgen. Vezels hebben juist positieve effecten op onder andere de darmfunctie, hart en vaatziekten, verlaging van het cholesterolgehalte en verbetering van de bloedsuikerspiegel.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Vezels haal je echt niet alleen uit brood of volkoren pasta. In een avocado zitten net zo veel voedingsvezels als in een bruine boterham. Groente, fruit, aardappelen, peulvruchten en noten zijn ook rijk aan vezels. Dus een eetlepel chiazaad of lijnzaad is een leuke aanvulling.

In dit groene smoothie recept koos ik voor chiazaad. De ingrediënten in deze groene smoothie bevatten enorm veel vocht en chiazaad absorbeert daar een deel van. Daardoor krijgt de smoothie iets meer “massa” en vult hij nog beter. Vandaar mijn keuze voor chiazaad.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.