Komkommer avocado mango kokoswater smoothie
Spread the love!

Over de komkommer avocado mango kokoswater smoothie

Dit komkommer avocado mango kokoswater smoothie recept is een recept voor een groene smoothie en het is er eentje voor als je nog even te gaan hebt tot aan de lunch. Hij vult enorm. Dat is ook wel logisch, want een komkommer weegt al snel 400 gram. Avocado zo’n 200 gram en een mango ook zo’n 200 gram. In totaal eet je dus per persoon al 300 gram groente en 100 gram fruit. Dat is nog eens een power start!

In dit recept heb ik gekozen voor kokoswater. De belangrijkste eigenschap van kokoswater is zonder twijfel het hoge gehalte aan kalium. Er zijn maar weinig natuurlijke voedingsmiddelen die meer kalium bevatten dan kokoswater. Kalium is nodig voor de werking van de zenuwen, de samentrekking van de spieren en de aanmaak van eiwitten en glycogeen, dus voor de energielevering aan de spieren.

In Amerika is kokoswater een ware hype onder de sterren die bekend staan als slanke healthnuts. Er wordt beweerd dat Madonna, Rihanna, Courtney Cox, Gwyneth Paltrow, Matthew Mc Coughney en Jennifer Aniston kunnen niet meer zonder hun dagelijkse portie kokoswater kunnen. Madonna schijnt zelfs zo’n fan van kokoswater te zijn dat ze een heel bedrijf dat kokoswater produceert zou hebben gekocht. In Amerika is het dan ook een miljoenenbusiness geworden.

Het is echter wel een geproduceerd product. Dus lekker voor de smaak om een keertje toe te voegen aan een groene smoothie met alleen maar gezonde groente en fruit. In plaats van water in dit geval, maar ikzelf zou het niet dagelijks drinken.

Het komkommer avocado mango kokoswater smoothie recept

Komkommer avocado mango kokoswater smoothie
Komkommer avocado mango kokoswater smoothie
Stemmen: 6
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer avocado mango kokoswater smoothie
Komkommer avocado mango kokoswater smoothie
Stemmen: 6
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de komkommer in dikke plakken en doe deze in de blender. Het is altijd slim om de meest vochthoudende ingrediënten er als eerste in te doen. Dan gaat het blenden straks gemakkelijker.
 2. Doe het vruchtvlees van de geschilde mango erbij.
 3. TIP! Als je altijd moe bent en meer energie wilt, dan is het receptenboek "Een Bron van Energie" het boek voor jou.
 4. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en voeg deze toe.
 5. Schenk er vervolgens de 33cl kokoswater bij en zet de blender aan. Blend het geheel tot het een egale groene smoothie is geworden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten hoe je snel en gemakkelijk een mango kunt schillen? Bekijk dan dit filmpje van 1 minuut:

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

 1. Hoi Carlo, ik lees dat je de smoothie niet langer als 12 uur moet/kan bewaren, het zijn 2 porties en ik bewaar 1 portie voor de andere dag, dan is het 24 uur, is dat heel erg?

  1. Hi Maria,

   Ik bedoelde: 12 uur bewaren kan gemakkelijk. Langer kan ook. De “vijanden” van je groene smoothie zijn zuurstof, licht en warmte. Wanneer je de smoothie afgesloten in de koelkast bewaart, dan kan dat prima 24 uur.

   Groetjes, Carlo

  1. Ikzelf geef de voorkoor aan vers, maar 12 uurtjes bewaren kan met gemak. Licht, zuurstof en warmte zijn de “vijanden” van je smoothie. Bewaar hem dus afgesloten (met zo min mogelijk zuurstof erbij) in de koelkast. Op die manier bewaren mensen hun smoothie zelfs een dag of langer.

 2. Waarom is (biologisch) kokoswater een geproduceerd product? Het wordt toch gewoon in dezelfde vorm gewonnen uit jonge kokosnoten? Wat is uw mening over de gezondheidsvoordelen van vers kokoswater, dus direct uit de jonge kokosnoot?

  1. Hoi Eveline, ik ben inderdaad voorstander van vers kokoswater. Kokoswater uit een pakje is in de regel gepasteuriseerd. Het is dus wel puur kokoswater, maar het wordt bewerkt om de houdbaarheid te verlengen. Tijdens dit proces gaan voedingsstoffen verloren. Daarnaast adviseert bijvoorbeeld Vita Coco zelf om het met mate te drinken: “Algemeen raden we je aan om niet meer dan twee à drie porties van 250 ml te drinken per dag”. Maar, alles is relatief. Ik drink liever kokoswater uit een pakje dan een glas frisdrank.

  1. Je kunt ook kokosmelk gebruiken, maar dat zou ik slechts een beetje doen en dat verdunnen met water. Kokosmelk is vele malen dikker en smaakt ook veel meer naar kokos. Door een scheutje te verdunnen krijg je weer een beetje het effect van kokoswater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *