Salade met komkommer bleekselderij en tonijn
Spread the love!

Over de salade met komkommer bleekselderij en tonijn

Deze salade met komkommer bleekselderij en tonijn is een heerlijk zomers gerecht. Lekker fris en licht verteerbaar. De pure smaken van de producten maken het gerecht.

Het is ook een ideaal gerecht om van te voren te maken. Dan kun je hem meenemen voor de lunch, wanneer je op je werk luncht bijvoorbeeld. Ikzelf laat dan wel het zout achterwege. Zout droogt namelijk je salade uit. Het onttrekt het vocht, voornamelijk uit de komkommer. Dan eindig je met een flinke plas vocht onderin je bakje. Het zout kun je ook prima achterwege laten, omdat de tonijn al zout genoeg smaakt. Je zult het dus niet echt missen denk ik.

Bij het kopen van de tonijn heb je de keuze voor tonijn te gaan met het MSC keurmerk. Het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) is een keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij. Bij duurzame visserij worden visstanden duurzaam beheerd. Er wordt gecontroleerd of er zo min mogelijk schade wordt toegebracht aan het leven in de zee en er wordt gelet op zo min mogelijk bijvangst.

Het salade met komkommer bleekselderij en tonijn recept

Salade met komkommer bleekselderij en tonijn
Salade met komkommer bleekselderij en tonijn
Stemmen: 25
Score: 3.96
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Salade met komkommer bleekselderij en tonijn
Salade met komkommer bleekselderij en tonijn
Stemmen: 25
Score: 3.96
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de komkommer in dunne plakken en verdeel de komkommer alvast over de borden. Zo maak je een “bedje” van komkommer.
  2. Pak nu een grote kom. Hierin gaan we de rest van de salade maken.
  3. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Doe deze in de kom.
  4. Voeg vervolgens de tonijn uit blik toe samen met de geschaafde amandelen. Dan zijn we al bijna klaar.
  5. Hak de koriander fijn en voeg deze toe aan de bleekselderij, tonijn en amandelen.
  6. Voeg als laatste een beetje citroensap toe.
  7. Je kunt de salade nog een beetje extra op smaak brengen door wat zout en peper te gebruiken. Al is dit niet echt noodzakelijk.
  8. Hussel het geheel goed elkaar. Verdeel het vervolgens over de borden. Klaar is je salade met komkommer bleekselderij en tonijn.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

16 Commentaar

  1. Carl ik laat altijd in mijn salades met tonijn de olie erbij dus door de salade of is dat niet zo’n goed plan ik vind het overigens met bleekselderij heerlijk voeg wel altijd voor het kleurtje ook wat of rucola of spinazie toe maak er altijd nog wat meer van voor de avond,!!

    1. Als je de olie erbij laat, dan bevat het gerecht meer calorieen. Op zichzelf maakt dat niet uit. Het gaat om de optelsom van alles wat je eet op een dag.

  2. Carlo is dit nu echt voldoende voor een avondmaaltijd 2 personen of zou je dan meer maken of bv sperziebonen er naast?
    Wij zijn grote eters dus ik ben het overzicht op ” normale” porties beetje kwijt

    1. Dit is een recept dat relatief weinig energie (kcal) bevat. Er is naast dit gerecht dus zeker ruimte voor wat extra. Extra groente, wat meer tonijn of een dessert met kwark en fruit bijvoorbeeld.

  3. Ik ga deze ook eens proberen, maar dan verbouwd 😀 in plaats van koriander ga ik spinazie gebruiken en in plaats van citroensap fijngehakte gember. Bleekselderij vind ik nicht zum fressen, haha, dus daar doe ik dan totaal wat anders voor in de plaats: cherrytomaatjes, ben benieuwd, lijkt me ook een goed idee!

  4. Deze vandaag gemaakt omdat ik nog wat bleekselderij overhad en ik niet zo goed weet wat ik ermee moest. Ipv tonijn had ik tonijnsalade gebruikt. Wat een heerlijk en makkelijk recept! Ik had er nog een gekookt ei naast gegeten. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *