Zoete tomatensoep
Spread the love!

Over het zoete tomatensoep recept

Het recept voor deze zoete tomatensoep kreeg ik doorgestuurd van een vriend van mij, met de tip hem echt een keer te maken. Sven had gelijk, erg lekker!

Naast dat deze zoete tomatensoep erg lekker is, is het gerecht natuurlijk ook weer supersnel en gemakkelijk te bereiden.

Je kunt de zoete tomatensoep natuurlijk ook prima als lunch eten. Gewoon koud meenemen (dan is hij stiekem ook erg lekker) en even opwarmen. De meeste kantoren hebben wel een mogelijkheid om iets op te warmen, toch?

Je kunt deze zoete tomatensoep natuurlijk ook in grotere hoeveelheden maken. Je kunt het namelijk heel makkelijk invriezen en tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren. Ik verdeel de soep dan altijd in bakjes voor 1 persoon. Op die manier wordt het nog makkelijker om even snel een gezonde maaltijd te maken mocht je een keer alleen thuis zijn bijvoorbeeld.

Gewelde abrikozen ongezwaveldVoor deze tomatensoep maak ik gebruik van ongezwavelde abrikozen. Gezwavelde abrikozen zijn behandeld met een toegestaan conserveermiddel (sulfiet). Dat is echter geen reden voor paniek. Ook kinderen kunnen gewoon gezwavelde rozijnen eten. Er geldt 1 uitzondering; sommige mensen kunnen overgevoeligheidsreacties krijgen op sulfiet. Dit komt het meest voor onder astmapatiënten.

Toch kies ik voor de ongezwavelde abrikozen. Die vind ik persoonlijk veel lekkerder. Ze zijn ook zachter en dit heeft als voordeel dat ze gemakkelijker fijn te maken zijn met de staafmixer. Genoeg reden dus om ongezwavelde abrikozen te gebruiken om deze zoete tomatensoep mee te maken. Zonnatura tuinkruiden bouillonblokje

Verder gebruik ik een Zonnatura bouillonblokje met tuinkruiden. Deze bevat geen smaakversterkers waardoor de zoete tomatensoep gewoon een mooie subtiele smaak krijgt en niet zo’n overdreven sterke zoute smaak.

Het resultaat is een overheerlijke zoete tomatensoep, met dank aan Sven 🙂 .

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het zoete tomatensoep recept

Zoete tomatensoep
Zoete tomatensoep
Stemmen: 30
Score: 4.1
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Zoete tomatensoep
Zoete tomatensoep
Stemmen: 30
Score: 4.1
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe als eerste het water in de waterkoker.
  2. Snijd de ui in halve maantjes en hak de knoflook fijn.
  3. Doe de olijfolie in een hoge pan en zet deze op het vuur.
  4. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie.
  5. Snijd ondertussen de paprika in grove blokjes en de tomaten in partjes.
  6. Weeg de hoeveelheid gedroogde abrikozen af.
  7. Zodra de ui glazig wordt kun je de paprika, tomaten en gedroogde abrikozen toevoegen.
  8. Hussel dit even goed en voeg het kokende water toe samen met het bouillonblokje.
  9. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken.
  10. Pluk ondertussen de blaadjes dragon van de takjes.
  11. Mix de soep met een staafmixer tot een egale soep.
  12. Voeg de blaadjes dragon toe en roer deze door de soep.
  13. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  14. Serveer de zoete tomatensoep in diepe kommen. Klaar is je zoete tomatensoep. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

  1. Ik stem tegenwoordig alleen maar het is anders zo afgezaagd dat ik het heerlijk vindt maar deze soep is verrukkelijk, dank je wel weer voor alle lekkere recepten.

  2. wat een heerlijke soep. en zo makkelijk. trouwens bedankt voor deze uitstekende website. ben net begonnen met afvallen door gezonder eten, tot nu toe nog betere website met zo’n uitgebreid assortiment aan recepten en smoothies. het is gewoon afwisselend en leuk om af te vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *