Schuitje van courgette met gerookte zalm
Spread the love!

Schuitje van courgette met gerookte zalm

Dit schuitje van courgette met gerookte zalm recept is een heerlijk snel en gezond recept. De dressing van crème fraîche met mierikswortel is echt top!

Die dressing heb ik zelf voor het eerst een keertje tijdens kerst gemaakt. In die periode is er altijd wel iemand die zo’n grote doos gerookte zalm krijgt als kerstpakket. En ja, wat doe je dan met zo’n zalm? Het is vaak best veel.

Je kunt heel gemakkelijk een bedje van sla maken. Daar leg je de zalm op en deze garneer je met de dressing uit dit recept. Heel simpel, gewoon wat crème fraîche met mierikswortel door elkaar roeren en op smaak brengen met peper en zout. Eventueel kun je dan nog een beetje citroensap toevoegen. Smullen maar!

Dit recept lijkt er een beetje op. Ik heb er alleen cherrytomaatjes en courgette aan toegevoegd. Ook een erg lekkere combinatie en op deze manier is het een hoofdmaaltijd geworden, die natuurlijk perfect in het Alkaline eetpatroon past. Lekker en snel klaar.

Schuitje van courgette met gerookte zalm

Schuitje van courgette met gerookte zalm
Schuitje van courgette met gerookte zalm
Stemmen: 6
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Schuitje van courgette met gerookte zalm
Schuitje van courgette met gerookte zalm
Stemmen: 6
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste een pan met een laagje water op het vuur. Hang hier een stoommand in en doe de deksel op de pan.
  2. Snijd nu de courgette in de lengte doormidden. Doe de courgette vervolgens in de stoommand en zet je kookwekker op 7 minuten. Niet langer, anders wordt de courgette te zacht en het is juist wel lekker als deze nog een klein beetje knapperig is.
  3. Scheur nu de zak met veldsla voorzichtig, aan 1 kant, open. Schenk een klein beetje olijfolie in de zak en voeg wat peper en zout toe. Hussel de sla goed in de zak, zodat de olijfolie goed wordt verdeeld over alle blaadjes van de sla. Verdeel vervolgens de sla over de borden.
  4. Snijd nu de cherrytomaatjes door midden en verdeel ook deze over de borden.
  5. Nu kunnen we de dressing maken. Doe de crème fraîche, samen met de mierikswortel in een kom. Roer de mierikswortel vervolgens goed door de crème fraîche heen. Breng nog een beetje op smaak met wat zout en peper.
  6. Haal de courgette uit de stoommand en leg deze tussen de cherrytomaatjes op de veldsla.
  7. Drapeer vervolgens de zalm over de courgette. Besprenkel het geheel met de dressing. Klaar is het schuitje van courgette met gerookte zalm.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

7 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *