Groene smoothie mojito
Spread the love!

Over de groene smoothie mojito

Deze groene smoothie heb ik afgeleid van het recept voor een Mojito. Vandaar de naam groene smoothie mojito. Natuurlijk zonder alcohol :-), maar wel lekker.

Een mojito wordt traditioneel gemaakt met rum, limoen, bruine suiker, munt en water met koolzuur. Nu lijkt mij dat niet echt een ideaal ontbijt ;-), dus ik ben gaan denken: “Hoe kan ik hier een groene smoothie variant van maken?”. De rum heeft een byte. Dat heeft gember ook. Dus ik heb de rum vervangen door gember. De limoen mag natuurlijk blijven. Dan de bruine suiker. Die heb ik vervangen door dadels, suiker in zijn oorspronkelijke vorm. Munt mag natuurlijk ook blijven en dan water met koolzuur. Hmmm, die was nog niet zo gemakkelijk om te bedenken. Totdat ik op groene appels kwam. Op een of andere manier hebben die iets prikkelends als je ze in een blender doet met water. Dus water met koolzuur, vervangen door water met groene appels. Je kunt overigens ook prima kiezen voor koolzuurhoudend water, mocht je dat lekkerder lijken.

Toen zat ik echter met een ander probleem. De groene smoothie bevat nog geen groente. Zonder groenten, vind ik het geen groene smoothie. Ik zocht iets wat weinig smaak heeft maar wel veel vocht bevat. Dat is de komkommer geworden. Dan heb je zo maar ineens 4 ons groente in je groene smoothie erbij.

Zo is de groene smoothie mojito geboren. Let wel, hij smaakt echt zuur. Ben je geen fan van zuur, dan zou ik deze overslaan. Houd je wel van zuur, dan moet je deze echt een keertje maken.

Het groene smoothie mojito recept

Groene smoothie mojito
Groene smoothie mojito
Stemmen: 6
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Groene smoothie mojito
Groene smoothie mojito
Stemmen: 6
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Begin eerst met een glas water en de 3 dadels. Nog beter werkt het als je de dadels van tevoren even weekt. Een blender weet de dadels soms niet helemaal stuk te krijgen, maar als je ze eerst weekt, gaat dat beter.
 2. Blend dus eerst de dadels met een groot glas water. Dat is de eerste stap voor deze groene smoothie.
 3. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Snijd de komkommer in stukken. Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Voeg het sap van de limoen, de 7,5 gram muntblaadjes toe en de theelepel geraspte gember.
 4. Zet de blender opnieuw aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

 1. Heerlijk!!! Ik had 2 zoete appels genomen ipv zure en dan zijn 2 dadels genoeg anders te zoet. Volgende x koop ik zure appels. Deze smoothie is echt heerlijk! Zacht ontbijtje.Djw Carlo! :-))

 2. Deze is echt heel lekker! En smaakt ook echt naar mojito ????
  De lekkerste die ik tot nu toe heb gemaakt. En ik maak al minstens een jaar lang elke dag een smoothie ????

 3. Hoi Carlo, zeker nog op tijd, dank je voor je snelle reactie! Ah, dan is het duidelijk en snap ik waarom 1 limoen meer dan genoeg is: de groene appels zijn door mijn vriend niet opgevat als granny smiths, wat ik denk dat je bedoelt. Hij heeft er golden delicious in gegooid – ook groen 😉 – maar dan snappen we het verschil. Dan wordt het dit keer nog met golden delicious (want al in huis) en proberen de keer erna met de echt groene appels!

 4. Hoi Monigue,

  Dank je wel voor je compliment! Ik hoop dat ik nog op tijd ben :-).

  Ik maak hem ook met 1 limoen. In combinatie met de zure appels vind ik hem dan zuur genoeg. Op de vroege ochtend en nuchtere maag, wil ik de smoothie ook niet te zuur maken.

  Het verschil kan ook aan de limoen liggen. Sommige geven veel sap, andere iets minder. Ik heb de limoen in elk geval toegevoegd aan de ingredientenlijst. Dank voor de tip!

  En drink smakelijk 🙂 Carlo

 5. Hoi Carlo,
  wat een geweldige smoothies verzin je! Ik moet ze nog gaan proberen, morgen de eerste, en dat wordt de mojito, maar er staat niet bij hoeveel limoenen er in gaan (mijn vriend heeft em laatst voor zichzelf gemaakt met 1 limoen, maar vond em niet zuur, en vermoed dat er meer in moet?).
  Hoor het graag van je, maar al erg blij met je inspirerende recepten! Groetjes Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *