Thaise biefstuksalade
Spread the love!

Over de Thaise biefstuksalade

Dit recept voor Thaise biefstuksalade is vooral zo lekker door de combinatie van zoet, zout en zuur. De gebraden biefstuk in reepjes gesneden maakt hem af.

Het lijkt misschien veel werk, maar het valt echt reuze mee. Het overgrote deel van de ingrediënten is voor de verrukkelijke dressing. Erna is het alleen de groente snijden en het vlees aanbraden en snijden.

Het Thaise biefstuksalade recept

Thaise biefstuksalade
Thaise biefstuksalade
Stemmen: 10
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thaise biefstuksalade
Thaise biefstuksalade
Stemmen: 10
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste de een pan met net genoeg water op het vuur waar je straks de peultjes in kun blancheren. De peultjes even stomen met behulp van een stoommand kan ook.
  2. Besprenkel de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 3-4 minuten medium. Keer halverwege. Laat 5-10 min. rusten in een oven op 60 graden in aluminiumfolie gewikkeld.
  3. Nu gaan we de dressing maken. Meng hiervoor het sap van de limoen, de agave siroop, de vis- en sojasaus in een kom tot een dressing. Snijd vervolgens de rode peper in reepjes en roer door de dressing.
  4. Kook de peultjes 2 minuten in het kokende water of stoom ze 4-5 min. Spoel de peultjes na het garen af met koud water.
  5. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de helften in dunne plakken. Maak ook de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Snijd de blaadjes van het bosjes koriander en voed dit ook toe.
  6. Meng de komkommer, paprika, peultjes en koriander in een schaal en schenk er een 1-2 eetlepels agave siroop overheen. Hussel het geheel.
  7. Haal de biefstuk uit de oven en snijd deze in dunne plakjes. Voeg de biefstuk toe aan de groenten en schep de dressing erdoor.
  8. Verdeel het gerecht over twee borden en bestrooi het gerecht met de pinda’s.
  9. Geniet van dit heerlijke gezonde Thaise biefstuksalade recept!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *