Komkommer banaan appel en peterselie smoothie
Spread the love!

Over de komkommer banaan appel en peterselie smoothie

De komkommer banaan appel en peterselie smoothie is een lichte groene smoothie. Door de appel lekker fris en een beetje pit door de peterselie. Erg lekker!

In deze smoothie zit onder andere peterselie. Een ideale toevoeging aan een groene smoothie. Peterselie is een bron van flavonoïde en antioxidanten (vooral luteoline ), vitamine K, vitamine C en vitamine A.

Er zijn verschillende soorten peterselie. De meest voorkomende vorm van peterselie is krullend peterselie, officieel bekend als Petroselinium crispum. Een andere vorm is bijvoorbeeld het Italiaanse platte blad. Net als andere groene planten, krijgt peterselie zijn kleur van een stof genaamd chlorofyl. Deze stof heeft anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen. Het helpt ook om afvalstoffen die je dagelijks binnenkrijgt te neutraliseren.

Maar helpt peterselie nu echt tegen een slechte adem? Chlorofyl in peterselie, is een natuurlijke deodorant en is een aanbevolen aanvulling om tijdelijke slechte adem te bestrijden. Je kunt chlorofyl terugvinden als een ingrediënt in een aantal producten voor de slechte adem. Door te kauwen op een kleine handvol peterselie kun je de ademverfrissende voordelen van chlorofyl krijgen. Dus ja, peterselie helpt in het geval van een slechte adem.

Het komkommer banaan appel en peterselie smoothie recept

Komkommer banaan appel en peterselie smoothie
Komkommer banaan appel en peterselie smoothie
Stemmen: 11
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Komkommer banaan appel en peterselie smoothie
Komkommer banaan appel en peterselie smoothie
Stemmen: 11
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de komkommer in dikke plakken.
 2. Schil vervolgens de banaan en doe deze samen met de komkommer alvast in de blender.
 3. Snijd de appel in vier stukken. Verwijder het klokhuis en voeg deze toe aan de komkommer en de banaan.
 4. Doe als laatste een paar takjes peterselie in de blender samen met een groot glas water.
 5. Wees voorzichtig met de hoeveelheid peterselie, die kan soms heel sterk overheersen. Begin dus met een beetje, je kunt altijd wat extra toevoegen aan de groene smoothie.
 6. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

 1. Erg lekkere smoothie…
  Heb er wel wat aan veranderd want we hadden geen banaan in huis dus daarvoor in de plaats heb ik twee kleine peren er door gedaan en omdat ik het nogal te waterig vondt en dan weinig smaak er aan zit heb ik er nog wat zwarte peper door gedaan maakt wat pittiger erg lekker vondt ik….

  1. Goed te horen! De banaan “bindt” inderdaad een smoothie. Zonder banaan kan ik me inderdaad voorstellen dat hij wat waterig wordt. Gelukkig is het toch nog goed gekomen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *