Rucola salade met avocado en prosciutto
Spread the love!

Over de rucola salade met avocado en prosciutto

Dit recept, voor een heerlijke rucola salade met avocado en prosciutto, is super snel klaar en nog gezond ook. Lekker als lunch of als avondmaaltijd.

Prosciutto (Italiaanse ham), of parmaham, is een droge ham die meestal dun wordt gesneden en geserveerd. De ham is ongekookt en deze stijl wordt prosciutto crudo genoemd in het Italiaans. Dit is wat anders dan gekookte ham, wat prosciutto cotto genoemd wordt.

Prosciutto is dus ham en wordt gemaakt van ofwel een varken of ham van een everzwijn (achterpoot of dij). Het proces om prosciutto te maken kan variëren van negen maanden tot twee jaar, afhankelijk van de grootte van de ham.

Vandaag de dag wordt de ham eerst gereinigd en gezouten. Dit duurt ongeveer twee maanden. Tijdens deze periode wordt de ham geleidelijk en voorzichtig ingedrukt, zonder dat het bod breekt. Op die manier wordt al het vocht uit de ham geperst. Vervolgens wordt het meerdere malen gewassen om het zout te verwijderen. Hierna wordt het opgehangen in een donkere, goed geventileerde omgeving. De omgevingslucht is belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit van de ham. De beste resultaten worden verkregen in een koud klimaat. De ham wordt vervolgens met rust gelaten tot het droog is. De hoeveelheid tijd die dit in beslag neemt is afhankelijk van het lokale klimaat en de grootte van de ham. Wanneer de ham compleet gedroogd is, wordt deze opgehangen in een ruimte bij kamertemperatuur of in een gecontroleerde omgeving.

Het rucola salade met avocado en prosciutto recept

Rucola salade met avocado en prosciutto
Rucola salade met avocado en prosciutto
Stemmen: 10
Score: 3.9
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rucola salade met avocado en prosciutto
Rucola salade met avocado en prosciutto
Stemmen: 10
Score: 3.9
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de zak rucola voorzichtig open aan 1 kant. Schenk hier een beetje olijfolie in en doe er wat peper en zout bij. Hussel de rucola in de zak, zodat alle blaadjes een beetje bedekt zijn met olijfolie, peper en zout. Verdeel de rucola over twee borden.
  2. Pak vervolgens de prosciutto. Scheur de plakjes in stukken en leg deze op de rucola.
  3. Snijd vervolgens de avocado door midden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in lange repen. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil en verdeel dit ook over de twee borden.
  4. Zet een klein steelpannetje op hoog vuur. Zonder olijfolie. Rooster hierin de pijnboompitten, totdat deze lichtbruin zijn. Strooi deze over het gerecht.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Is de ham ook te vergelijken met de Spaanse ham??
    Daar wij veel in Spanje komen nemen we nog wel eens wat daarvan mee😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *