Veldsla mango munt smoothie
Spread the love!

Over de veldsla mango munt smoothie

De veldsla mango munt smoothie is een heerlijke start van de dag. Wanneer het echt warm zomerweer is, kun je ook kiezen voor mango uit de vriezer. Dan heb je een heerlijk ijskoude smoothie. Maak hem alleen niet te koud. Je nuchtere maag wil ook graag rustig wakker worden op de vroege ochtend.

Deze groene smoothie valt onder de “lichte” smoothies, ondanks dat zijn kleur toch echt diep groen is. Waarom val hij dan toch onder een licht groene smoothie? Dat komt omdat hij niet zo naar groente smaakt. De smoothie met bijvoorbeeld spinazie, banaan en blauwe bessen smaakt veel groener. Deze smaakt eerder naar fruit dan naar groente. Ook wel eens lekker!

In de koelkast zijn verse kruiden nog een paar dagen houdbaar, maar er zijn ook manieren om ze langer te bewaren. Je kunt ze drogen of invriezen. Basilicum, koriander, peterselie, munt en bieslook kun je invriezen. De kruiden zijn ongeveer 2 maanden houdbaar in de vriezer. Daarna verliezen ze een groot deel van hun smaak en geur.

Kruiden voor smoothies kun je heel makkelijk invriezen door ze eerst fijn te snijden en dan snel in een ijsblokjes mal te leggen. Water toevoegen en direct de vriezer in. Zo heb je ijsblokjes met kruiden. Dan hoef je in je smoothie alleen wat van die ijsblokjes toe te voegen.

Het veldsla mango munt smoothie recept

Veldsla mango munt smoothie
Veldsla mango munt smoothie
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Veldsla mango munt smoothie
Veldsla mango munt smoothie
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de zak veldsla in de blender.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees los van de pit en doe het vruchtvlees in de blende.
  3. Voeg er de blaadjes munt aan toe en een glas water.
  4. Zet de blender aan en mix het geheel tot een egale smoothie.
  5. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra munt toe.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.