Avocado appel limoen munt smoothie
Spread the love!

Over de avocado appel limoen munt smoothie

Deze groene smoothie met avocado, appel, limoen en munt bleek een goede gok te zijn. Hij is heerlijk romig, fris met een beetje zoet. Top groene smoothie!

Avocado heeft standaard een beetje weeïge,  en niet heel uitgesproken, smaak . Daarom is het nog niet zo makkelijk om een avocado in een groene smoothie te verwerken en er dan toch een lekkere smoothie mee te maken. Daarnaast was het doel om hem niet te dik te maken. Het moest geen pudding worden, je moet hem kunnen drinken.

Daarom ben ik opzoek gegaan naar additionele ingrediënten die voldoende vocht bevatten. Zou je er een banaan bij doen, dat wordt de smoothie alleen maar dikker. Zo ben ik op deze avocado appel limoen munt smoothie gekomen.

In de zomer is het trouwens lekker om er een ijsklontje bij te doen. Vooral met deze smoothie. Gekoeld proeft hij extra fris. Het is namelijk ook zo dat een blender vaak wat warmte afgeeft, dus lichtjes de temperatuur verhoogt van de smoothie. Met een paar ijsklontjes los je dat dus simpel op.

Het avocado appel limoen munt smoothie recept

Avocado appel limoen munt smoothie
Avocado appel limoen munt smoothie
Stemmen: 19
Score: 3.63
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Avocado appel limoen munt smoothie
Avocado appel limoen munt smoothie
Stemmen: 19
Score: 3.63
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de avocado door midden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Kies een rijpe avocado, dan gaat dit heel makkelijk. Doe het vruchtvlees in de blender.
  2. Schil de appel en snijdt deze in vier stukken. Verwijder het klokhuis. Doe de stukken appel ook in de blender.
  3. Snijd vervolgens de limoen door midden en knijp het sap uit boven de blender. Met een citroen doe ik dat niet, want daar zitten vaak pitten in en dat vind ik niet lekker. Maar met een limoen kan dat prima.
  4. Pak vervolgens flink wat blaadjes munt en voeg deze toe.
  5. Zet de blender aan en meng het geheel tot een gladde romige groene smoothie. En klaar is je avocado appel limoen munt smoothie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

7 Commentaar

  1. hallo carlo sinds 2015 ben ik groene smoothie gaan nuttigen.ik ben 18 kilo afgevallen.en ik moest voor 2 kunst prothese.in mijn knieen.nu 2020 ben nu 105 eerst 111 kilo.door overlijden van mijn moeder ben ik 6 kilo gezakt.ik dacht waarom ook niet.ik pak jou smoothie,s weer beetje op.ik vind ze onwijs lekker.allemaal.ik heb ze verzameld om door blijven gaan.in 2015 woog ik 121 kilo.ben 186 lang.door dat ik schildklierkanker heeft gehad.is het niet altijd even gemakkelijk.ik heb licht verstandelijk beperking.ga zo door met nieuwe smoothie,s groet edith groen

    1. Wouw Edit wat heb je een hoop meegemaakt. Je klinkt wel heel positief en dat je al zo veel bent afgevallen is superknap. Ik ben blij om te horen dat je zo geniet van de smoothies. Ik blijf zeker nieuwe recepten bedenken. Groetjes, Carlo

  2. Ik vind de smoothie heerlijk fris, ben helaas niet zo gek op avocado, dus voor mij is ie perfect zo in combinatie met de citroen en munt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *