Over de wortel sinaasappel gember smoothie

Deze wortel sinaasappel gember smoothie heeft niet de standaard groene smoothie kleur. Wel valt hij onder de categorie groene smoothies door de wortel. Wortel is natuurlijk groente en dankzij deze smoothie start je de dag met 1 ons groente per persoon op de teller. Altijd fijn om de dag mee te beginnen.

Daarnaast zit er ook gember in deze smoothie. Gember heeft een lange geschiedenis van gebruik zowel als specerij als als kruidengeneesmiddel, met name in de Aziatische, Indische en Arabische folklore. Iets wat over gember wordt geroepen is dat het libido door het gebruik ervan, gestimuleerd zou worden. Gember zou ook een verwarmend effect hebben en de bloedcirculatie stimuleren.

Wat leuke informatie over de geschiedenis van gember is dat gember voor het eerst in Europa zou zijn gebracht door Marco Polo. Hij zou het in China hebben gezien. Het wordt daar al 3000 jaar geteeld. Vooral in Duitsland werd gember erg geliefd. De Spanjaard Mendoza bracht de gemberteelt in het begin van de 16e eeuw naar West-Indië. Gemberplanten worden vermeerderd door ze te scheuren. De meeste gember komt van oudsher uit India. Ook West-Afrika, Jamaica, Nigeria, Japan en China zijn grote producenten.

Het wortel sinaasappel gember smoothie recept

Wortel sinaasappel gember smoothie
Wortel sinaasappel gember smoothie
Stemmen: 72
Score: 3.39
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Wortel sinaasappel gember smoothie
Wortel sinaasappel gember smoothie
Stemmen: 72
Score: 3.39
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Het bereiden van deze smoothie gaat weer net als altijd. Schil de wortelen en doe deze in stukken in de blender.
  2. Schil de sinaasappel en verwijder eventueel de pitten. Doe de schijfjes in de blender.
  3. Schil vervolgens de gember en rasp ongeveer 1 cm wortel. Doe de geraspte gember ook in de blender.
  4. Voeg als laatste een glas water toe en zet de blender aan net zo lang totdat er een egale smoothie ontstaat.
  5. Bij warm weer is het altijd lekker om een paar ijsklontjes toe te voegen. Gekoeld smaakt een smoothie lekkerder dan lauw.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.