Ultimate detox smoothie
Spread the love!

Over het ultimate detox smoothie recept

De ultimate detox smoothie is niet alleen supergezond, hij is ook nog eens vet lekker! De combinatie van gember en kurkuma geven het dat speciale effect.

Maar even over de detox kwaliteiten… mensen die mij al wat langer volgen weten denk ik wel dat ik eigenlijk helemaal geen fan ben van detoxen.

Zie ook dit artikel: Detoxen (ontgiften) een wondermiddel of kwakzalverij?.

Ik vond het gewoon ook wel eens leuk om een smoothie zo’n naam te geven, ik wil ook hip zijn 🤩😄.

Ja, er zit gember en kurkuma in deze smoothie, maar er is een groot verschil tussen gember en kurkuma gebruiken als smaakmaker in je eten en gember en kurkuma gebruiken als medicijn.

Zo wordt er bijvoorbeeld veel beweerd over gember. Van het verlichten van menstruatiepijn tot het idee dat het kan helpen bij de behandeling van kanker, diabetes  of reuma: gember zou verschillende effecten op de gezondheid hebben. Dit zou onder andere komen door  stoffen in gember met een anti-oxidatieve of ontstekingsremmende werking. 

Maar kijk je naar het wetenschappelijke onderzoek dat gedaan is, dan zijn dit soort effecten niet aangetoond. Veel van het onderzoek dat is gedaan, is namelijk uitgevoerd in de reageerbuis of met proefdieren. Ook zijn de onderzoeken alleen gedaan met bepaalde stoffen in gember, gemberconcentraat of gemberolie, en dus niet met de hele gember. Dit soort onderzoeken kun je niet zomaar vertalen naar normaal gebruik van gember. Er is meer goed opgezet onderzoek bij mensen nodig om effecten van gember op gezondheid te kunnen aantonen. Lees meer over verschillende soorten onderzoek naar voeding.  

Min of meer geldt hetzelfde voor kurkuma.

Het gaat hier ook om superkleine hoeveelheden. Waar wél echt winst te behalen is, is door te kiezen voor een gezonde leefstijl.

Rook niet, vermijd overgewicht, beweeg voldoende en eet gezond. Hier is voor nagenoeg iedere Nederlander flink veel winst te behalen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

En ja, deze smoothie draagt natuurlijk wel gigantisch bij als het gaat om gezond eten. Je pakt per persoon toch even 75 gram groente mee en een stuk fruit. Ideale start van de dag.

#stophetgeneuzelindemarge

Het ultimate detox smoothie recept

Ultimate detox smoothie
Ultimate detox smoothie
Stemmen: 20
Score: 4.15
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
De ultimate detox smoothie is niet alleen supergezond, hij is ook nog eens vet lekker! De combinatie van gember en kurkuma geven het dat speciale effect.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ultimate detox smoothie
Ultimate detox smoothie
Stemmen: 20
Score: 4.15
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
De ultimate detox smoothie is niet alleen supergezond, hij is ook nog eens vet lekker! De combinatie van gember en kurkuma geven het dat speciale effect.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe de wortelen in de blender.
 2. Maak de mango schoon en voeg het vruchtvlees toe.
 3. Schil de sinaasappel en voeg de partjes toe. Controleer ze voor de zekerheid op pitten.
 4. Schil de gember en rasp een stukje. Voeg de gember toe.
 5. Voeg de kurkuma toe.
 6. Voeg het water toe.
 7. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie. Klaar is je ultimate detox smoothie!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

 1. Je geeft aan dat het wetenschappelijk niet ondersteund word hoe het werkt ivm gember en kurkuma, maar dat neemt niet weg dat het ontzettend gezond is. Daarnaast als het niet onderzocht is wil niet zeggen dat het niet zo is, het staat alleen niet op papier. Dat maakt het verschil. Er komt steeds meer informatie dat deze twee tot de super-foods behoren, dus doe er je voordeel mee met deze heerlijke krachtpatser. Lekker!

 2. Hoi Carlo, Deze is ook weer erg lekker. Ik heb nu alle smoothies gehad en er zijn er maar enkele die ik niet lekker vond. Dank je wel voor deze overheerlijke recepten en ik ga weer opnieuw beginnen. Ik hoop dat je nog veel nieuwe maakt.

  1. Hoi Maria, wouw! Echt zo stoer dat je ze allemaal geprobeerd hebt. Succes en veel plezier met ronde twee 😃👍❤️.

  2. Echt stoer dat u ze allemaal geprobeerd hebt. Ik probeer wel nieuwe dingen, zoals iets met bietjes of komkommer maar na een of twee, heb ik het gevoel dat niet mijn “ding” is. Heeft u dat ook en zet u door of vindt u alles wel lekker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *