Indiase curry met mango
Spread the love!

Over het Indiase curry met mango recept

De Indiase curry met mango is simpel en snel, maar vooral ook superlekker! En nog eens vegan ook. Ideaal om mee af te wisselen dus.

Mijn mantra is altijd: eet voldoende groenten en fruit, vermijd geraffineerde koolhydraten en eet vlees met mate. Hier is nagenoeg voor iedere Nederlander winst te behalen. Met dit recept wordt dat wel heel makkelijk 😉👍.

Het bevat bijna 500 gram groenten en fruit… per persoon! Daarbij kies ik voor volkorenrijst, dat bevat meer voedingswaarden dan de witte variant. Dat is ook vriendelijker voor je bloedsuikerspiegel. Afsluitend, bevat de Indiase curry met mango geen dierlijke producten. Niet dat dierlijke producten ongezond zijn, maar een beetje minder vlees kan geen kwaad voor de gemiddelde Nederlander.

Patak's Madras Indiase KruidenpastaIk gebruik een kant-en-klare Indiase curry pasta in het gerecht. Deze pasta is de smaakmaker. Op het etiket zie je wat er allemaal inzit.

Ingrediënten: Water, gemalen specerijen [koriander (7%), paprika, kardamom, komijn (2,5%), specerijen, fenegriek, zwarte peper, gember (1%)], koolzaadolie, zout, maïsmeel, voedingszuren (azijnzuur, citroenzuur), tamarinde, MOSTERDPOEDER, gemalen gedroogde rode peper (0,5%), knoflookpoeder, zwart MOSTERDZAAD

Kan ook aardnoten (pinda’s) en noten bevatten.

Voor allergenen zie HOOFDLETTERS ingrediënten.

Het is dus gewoon een briljante kruidenmix. Ja, azijnzuur is stiekem E260 en citroenzuur is stiekem gewoon E330.

Echter, azijnzuur is gewoon een voedingszuur. Azijnzuur en acetaten hebben geen bijwerkingen. Acetaten zijn aanwezig in iedere lichaamscel. Alleen mensen met (zeer zeldzame) azijnintolerantie moeten azijnzuur en acetaten vermijden.

En citroenzuur is een normale stof in ons lichaam en wordt door het lichaam opgenomen zonder enige bijwerking. Er zijn wel mensen bekend met een (zeer zeldzame) citroenzuurintolerantie, deze moeten ook alle soorten zacht fruit, bessen en producten met deze vruchten vermijden. Het veroorzaakt geen kanker, voor de achtergrond van dit ´Broodje-Aap´ verhaal, zie hier.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Waarom zetten ze dan niet gewoon de e-nummers op het etiket? Simpelweg omdat er zoveel onjuiste informatie over wordt verspreid. Daardoor gaan mensen de e-nummers vermijden en verkopen producenten minder. Dus kiezen de productenten liever voor de gewone benaming in plaats van het nummertje. E-nummers zijn sowieso niet het probleem, het zijn vaak de producten waar ze inzitten die ongezond zijn. Deze pasta is hierop de uitzondering. Het helpt je zelfs 500 gram groenten en fruit lekker te maken en dat in een tijd waarin meer dan 90% van de Nederlanders daar te weinig van eet.

Kortom, het is een supergezond én vooral erg lekker gerechtje!

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het Indiase curry met mango recept

Indiase curry met mango
Indiase curry met mango
Stemmen: 10
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
De Indiase curry met mango is simpel en snel, maar vooral ook superlekker! En nog eens vegan ook. Ideaal om mee af te wisselen dus.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Indiase curry met mango
Indiase curry met mango
Stemmen: 10
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
De Indiase curry met mango is simpel en snel, maar vooral ook superlekker! En nog eens vegan ook. Ideaal om mee af te wisselen dus.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.
  2. Doe de Patak's Indiase Kruidenpasta Madras in een wok en zet de wok op het vuur.
  3. Voeg de wokgroente Indiaas pompoen bloemkool toe.
  4. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze ook gelijk toe.
  5. Roerbak het geheel zo'n 10 minuten.
  6. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  7. Hak alvast de koriander fijn.
  8. Voeg eventueel wat water toe als de groenten te droog worden. Het mag een beetje smeuïg geheel worden.
  9. Giet de rijst 2 minuten voor tijd af.
  10. Voeg de rijst toe aan de groenten samen met de mango en de koriander.
  11. Breng het gerecht op smaak met nog een klein beetje zout.
  12. Verwarm het geheel nog even kort.
  13. Verdeel het gerecht over de kommen en klaar is de Indiase curry met mango.
  14. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

  1. Héérlijk, vooral de mix van pittig, hartig en zoet. De wokgroenten waren uitverkocht, dus ik heb dan maar 4 extra grote trostomaten gebruikt ipv 2 gewone. Mijn man wilde per se vlees en dus heb ik kipreepjes gebakken in de currypasta, voordat de tomaten etc. erbij gingen. Eten we ongetwijfeld nog een keertje!

  2. Carlo, dit was ons 3e recept deze week en tevens een nieuwe, en echt een topper. Wat een heerlijke smaakcombinatie zeg echt top oa mango en pompoen en curry. Helaas was ik de koriander vergeten te kopen maar niet gemist….echt super!

  3. Dag Carlo,
    Kleine correctie: bij keuken staat “vlees” genoteerd, terwijl dit een vegetarisch gerecht is.
    Ik heb al veel recepten van je site bereid en met smaak gegeten!
    En… zo fijn dat het snel klaar is.
    Groet, Wil

    1. Het is een wokmix van pompoen, sperzieboon, bloemkool en rode ui. Om precies te zijn: 30% pompoen, 30% bloemkool, 20% sperzieboon, 20% rode ui. Deze is bij de Albert Heijn te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *