Het venkelsalade met waterkers en pijnboompitten recept

Venkelsalade met waterkers en pijnboompitten
Venkelsalade met waterkers en pijnboompitten
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Venkelsalade met waterkers en pijnboompitten
Venkelsalade met waterkers en pijnboompitten
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schaaf als eerste de venkel in dunne plakjes. Je kunt het ook snijden, echter vind ik het zelf lekkerder als ze flinterdun zijn.
  2. Pers vervolgens de sinaasappel uit in een aparte kom en schenk hier drie eetlepels olijfolie bij. Roer het geheel goed door elkaar. Giet het vervolgens bij de venkel en marineer de venkel zo’n 10 minuten in dit sausje. Schep de venkel tussendoor af en toe om, zodat alle venkel goed gemarineerd wordt.
  3. Pluk vervolgens de grote stelen tussen de waterkers uit. Het hoeft niet persé, maar ik persoonlijk vind het lekkerder.
  4. Zet een klein steelpannetje op het vuur en rooster daarin de pijnboompitjes. Zodra ze mooi bruin kleuren, haal ze dan direct uit de pan en zet ze apart.
  5. Schaaf als laatste de parmezaanse kaas.
  6. Doe nu de waterkers bij de venkel samen met een deel van de pijnboompitjes en een deel van de parmezaanse kaas. Hussel het geheel goed door elkaar en verdeel het over twee borden.
  7. Garneer het geheel met de rest van de pijnboompitjes en de rest van de parmezaanse kaas. Serveer direct.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de venkelsalade met waterkers en pijnboompitten

Deze venkelsalade met waterkers en pijnboompitten is absoluut geen standaard salade. Deze venkelsalade is lekker door de pijnboompitten en parmezaanse kaas.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De waterkers die er in zit heeft een frisse, gepeperde smaak en wordt vaak gebruikt als garnering van gerechten. Dat deze moerasplant, die groeit in stromend water, veel meer is dan alleen een versiersel is bij velen niet bekend. Maar met zijn vijftien vitaminen is de waterkers supergezond. Je kunt waterkers het best zo snel mogelijk nuttigen aangezien de blaadjes snel verkleuren. Al wordt dit kruidige plantje het meest gebruikt als decoratie, toch leent de waterkers zich ook uitstekend als ingrediënt voor bijvoorbeeld soepen, sauzen of salades. Ik zou zeggen test het zelf.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.