Venkelsalade met waterkers en pijnboompitten
Spread the love!

Over de venkelsalade met waterkers en pijnboompitten

Deze venkelsalade met waterkers en pijnboompitten is absoluut geen standaard salade. Deze venkelsalade is lekker door de pijnboompitten en parmezaanse kaas.

De waterkers die er in zit heeft een frisse, gepeperde smaak en wordt vaak gebruikt als garnering van gerechten. Dat deze moerasplant, die groeit in stromend water, veel meer is dan alleen een versiersel is bij velen niet bekend. Maar met zijn vijftien vitaminen is de waterkers supergezond. Je kunt waterkers het best zo snel mogelijk nuttigen aangezien de blaadjes snel verkleuren. Al wordt dit kruidige plantje het meest gebruikt als decoratie, toch leent de waterkers zich ook uitstekend als ingrediënt voor bijvoorbeeld soepen, sauzen of salades. Ik zou zeggen test het zelf.

Het venkelsalade met waterkers en pijnboompitten recept

Venkelsalade met waterkers en pijnboompitten
Venkelsalade met waterkers en pijnboompitten
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Venkelsalade met waterkers en pijnboompitten
Venkelsalade met waterkers en pijnboompitten
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schaaf als eerste de venkel in dunne plakjes. Je kunt het ook snijden, echter vind ik het zelf lekkerder als ze flinterdun zijn.
  2. Pers vervolgens de sinaasappel uit in een aparte kom en schenk hier drie eetlepels olijfolie bij. Roer het geheel goed door elkaar. Giet het vervolgens bij de venkel en marineer de venkel zo’n 10 minuten in dit sausje. Schep de venkel tussendoor af en toe om, zodat alle venkel goed gemarineerd wordt.
  3. Pluk vervolgens de grote stelen tussen de waterkers uit. Het hoeft niet persé, maar ik persoonlijk vind het lekkerder.
  4. Zet een klein steelpannetje op het vuur en rooster daarin de pijnboompitjes. Zodra ze mooi bruin kleuren, haal ze dan direct uit de pan en zet ze apart.
  5. Schaaf als laatste de parmezaanse kaas.
  6. Doe nu de waterkers bij de venkel samen met een deel van de pijnboompitjes en een deel van de parmezaanse kaas. Hussel het geheel goed door elkaar en verdeel het over twee borden.
  7. Garneer het geheel met de rest van de pijnboompitjes en de rest van de parmezaanse kaas. Serveer direct.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *