Venkelsalade met waterkers en pijnboompitten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schaaf als eerste de venkel in dunne plakjes. Je kunt het ook snijden, echter vind ik het zelf lekkerder als ze flinterdun zijn.
  2. Pers vervolgens de sinaasappel uit in een aparte kom en schenk hier drie eetlepels olijfolie bij. Roer het geheel goed door elkaar. Giet het vervolgens bij de venkel en marineer de venkel zo’n 10 minuten in dit sausje. Schep de venkel tussendoor af en toe om, zodat alle venkel goed gemarineerd wordt.
  3. Pluk vervolgens de grote stelen tussen de waterkers uit. Het hoeft niet persé, maar ik persoonlijk vind het lekkerder.
  4. Zet een klein steelpannetje op het vuur en rooster daarin de pijnboompitjes. Zodra ze mooi bruin kleuren, haal ze dan direct uit de pan en zet ze apart.
  5. Schaaf als laatste de parmezaanse kaas.
  6. Doe nu de waterkers bij de venkel samen met een deel van de pijnboompitjes en een deel van de parmezaanse kaas. Hussel het geheel goed door elkaar en verdeel het over twee borden.
  7. Garneer het geheel met de rest van de pijnboompitjes en de rest van de parmezaanse kaas. Serveer direct.
SupersnelGezond.nl