Yoghurt banaan basilicum smoothie
Spread the love!

Over de yoghurt banaan basilicum smoothie

Deze yoghurt banaan basilicum smoothie is een groene smoothie is gemaakt met yoghurt. Het een goede bron van calcium is en in basilicum zit ook veel calcium.

Een zeer fanatieke gebruiker van de website stuurde mij dit recept. Hij noemde het zeer verrassend en fris. Ik ben het met hem eens en vandaar dat hij dus nu ook op de website staat. Ik heb het recept wel een heel klein beetje aangepast qua hoeveelheid, zodat het een groene smoothie voor 2 personen is geworden.

Ik wil graag nog twee dingen toelichten over de ingrediënten. Ik heb gekozen voor rauwe honing. Rauwe honing is honing die niet verhit is en onbewerkt is. Om die reden zitten er meer voedingsstoffen in. Deze blijven behouden omdat de honing niet verhit en bewerkt wordt. Het is dus een hele natuurlijke oplossing om een smoothie iets zoeter te maken.

Als tweede geef ik de optie om chia zaad toe te voegen. Chia zaad bevatten zeker veel gezonde voedingsstoffen zoals calcium, omega-3 vetzuren, magnesium en ijzer. Ze zijn misschien klein, maar ze zitten er boordevol mee. Daarnaast bevatten de zaden 25% meer vezels dan lijnzaad. Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking. Ook dragen ze bij aan het verzadigingsgevoel en daarmee aan het behoud van een gezond gewicht.

Het yoghurt banaan basilicum smoothie recept

Yoghurt banaan basilicum smoothie
Yoghurt banaan basilicum smoothie
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Yoghurt banaan basilicum smoothie
Yoghurt banaan basilicum smoothie
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de twee bananen en breek deze in stukken. Doe de banaan vervolgens in de blender. Pluk de blaadjes van de 15 gram basilicum en doe deze ook in de blender.
  2. Schenk een glas vol met yoghurt en doe het bij de banaan en basilicum.
  3. Voeg vervolgens het water toe.
  4. De finishing touch (zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen) is een theelepel rauwe honing.
  5. Zet de blender aan en mix het geheel tot een egale lekker frisse gezonde groene smoothie.
  6. Optioneel kun je, net als op de foto, er nog twee eetlepels chia zaad door heen roeren.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. Dit is een lekker en verrassend recept voor een groene smoothie-groentje als ik! Gemaakt met een klodder kwark ipv yoghurt, want die had ik toevallig open. Hopelijk is dat niet van negatieve invloed op de voedingswaarde.

    1. Met dit recept kun je inderdaad goed wennen aan het concept groene smoothies en voor je het weet lust je ze allemaal :-). Je keuze om voor de kwark te gaan die toevallig al open was is helemaal prima hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *