Het crispy ginger beef recept

Crispy ginger beef
Crispy ginger beef
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Crispy ginger beef
Crispy ginger beef
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een grote pan met water op het vuur.
  2. Snijd het vet van het vlees en snijd het vet in dunne reepjes.
  3. Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur en bak hierin het vet krokant.
  4. Schil ondertussen de gember en snijd de gember in luciferdunne reepjes.
  5. Bak de gember in het vet, totdat de gember ook krokant is.
  6. Snijd het vlees in blokjes.
  7. Hussel de blokjes door de miso-pasta heen.
  8. Haal het vet en de gember uit de pan en zet even apart.
  9. Bak het vlees in het vocht van het vet.
  10. Voeg de honing en rode wijnazijn toe en laat dit even kort indikken.
  11. Doe de paksoi in de pan met water en blancheer het 1 minuut.
  12. Giet het water af en snijd de paksoi doormidden.
  13. Leg de paksoi op de borden en schenk hier de jus van het vlees overheen.
  14. Verdeel het vlees over de borden en garneer met het vet en de gember.
  15. Klaar is de crispy ginger beef. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het crispy ginger beef recept

Dit crispy ginger beef recept is supersimpel en superlekker! De hoeveelheid gember lijkt wat veel, maar door het “frituren” van de gember wordt het echt enorm smaakvol.

Sai­tak­u mi­so soupHet recept heb ik “geleend” van Jamie Oliver en aangepast aan het eetpatroon achter Supersnel Gezond. Nu is het weer mooi in balans. Miso-pasta is niet te krijgen in mijn supermarkt, maar ook daar heb ik wat op gevonden. Miso-pasta is een sojaboon pasta met wat smaakmakers. In de winkel kun je wel miso soup kopen van het merk Saitaku. Deze zakjes bevatten ook miso-pasta. Daarom is deze miso soup ook ideaal om te gebruiken als marinade voor het vlees. Een simpele en supersmaakvolle oplossing. Verder gebruik je nog wat honing en rode wijnazijn om het vlees op smaak te brengen. Op die manier creëer je een ideale combinatie tussen vet, zout en suiker. Ultieme smaakbeleving 😍.

Paksoi is sowieso al lekker van smaak. Daar doe ik verder niets mee. Er gaat alleen een beetje van de jus over de paksoi. Ik heb gekozen voor de Shanghai paksoi, dat is een soort mini paksoi. Je kunt ook prima voor een normale grootte paksoi kiezen, maar die mini paksoi staat zo leuk op het bord 😃. Je kan de Shanghai paksoi namelijk heel makkelijk doormidden snijden en de halve stukken in het geheel op het bord leggen. Zo is het niet alleen heel lekker, maar ziet het er ook nog eens fantastisch uit.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Kortom, weer een supersimpel en superlekker topgerecht! Ik ben benieuwd wat jij van deze crispy ginger beef vindt?

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.