Caesarsalade
Spread the love!

Over de Caesarsalade

Dit Caesarsalade recept is het basis recept voor een Caesarsalade. Heerlijk als snel en gezond lunchgerecht. Je kunt hem uitbreiden met bijvoorbeeld kip.

Al spreken veel mensen het uit als Ceasersalade, je schrijft het als Caesarsalade. Het is dus niet Ceaser of Ceasar met een ea, maar Caesar met een ae en een a.

De Caesarsalade is genoemd naar Caesar Cardini (1896–1956). Dat was een hotel- en restauranteigenaar en daarbij ook nog chef-kok. Hij is van Italiaanse afkomst en woonde in San Diego. Hij vernoemde de salade naar zichzelf. De naam Caesarsalade heeft dus niets te maken met Julius Caesar, de Romeins politicus, generaal en schrijver.

Deze salade is erg populair in de Verenigde Staten, maar je vind hem ook vaak genoeg op een Nederlandse menukaart terug. Hier volgt het authentieke recept.

Het Caesarsalade recept

Caesarsalade
Caesarsalade
Stemmen: 25
Score: 3.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Caesarsalade
Caesarsalade
Stemmen: 25
Score: 3.44
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als allereerste een pannetje met water op het vuur, waar je de eieren in kunt gaan koken. Zodra het water kookt, leg je de eieren erin. Reken voor een zacht ei op 4-5 minuten, een halfhard ei 6-7 minuten en een hardgekookt ei 9-10 minuten. De tijd gaat in zodra het water met de eieren weer aan de kook is.
  2. Haal de bladeren los van de krop Romaine sla. Snijd deze vervolgens in repen.
  3. Nu gaan we eerst de dressing maken. Meng de eetlepel Worcestershire sauce met de eetlepel citroensap en een 3 eetlepels olijfolie. Hak vervolgens de knoflook en voeg deze toe aan de dressing. Voeg als laatste wat peper toe en meng het geheel tot een egale dressing.
  4. Schenk de dressing over de Romaine sla en hussel het geheel goed door elkaar. Het kan zijn dat je wat dressing over houdt.
  5. Verdeel het over twee borden. Strooi er de croutons overheen en schaaf wat Grana Padano kaas. Strooi ook de kaas over het gerecht.
  6. Tegen die tijd zijn de eieren ook gekookt. Haal ze uit de pan en laat ze even “schrikken” door ze af te spoelen met koud water. Pel de eieren en snijd ze door midden. Leg de delen bovenop de salade.
  7. Klaar is je traditionele Caesarsalade.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *