Roerbak ei met prei paprika en tomaat
Spread the love!

Over het roerbak ei met prei paprika en tomaat

Dit roerbak ei met prei paprika en tomaat recept is heerlijk snel klaar. Top als stevig ontbijt, maar je kunt het gerust ook als lunch of avondeten serveren.

In dit recept heb ik bewust gekozen voor kurkuma. Kurkuma is een kruid dat ook wel koenjit of Indiase geelwortel wordt genoemd.

Kurkuma is ook niet zo lang geleden in het nieuws geweest. Onderzoekers gaan de komende tijd veertig patiënten volgen in twee ziekenhuizen in Leicester. Ze gaan onderzoeken of een combinatie van chemotherapie en kurkuma gunstige effecten heeft. Zeven dagen voor het begin van een standaard chemobehandeling krijgen de patiënten tabletten met kurkuma.

Dat heeft namelijk een reden. Uit onderzoek onder dieren is gebleken dat de combinatie van beide behandelingen ‘honderd keer beter’ is dan een van beide therapieën op zichzelf. Kurkuma is dus een krachtig goedje. Kurkuma is ook al een van de specerijen die het label Superfood heeft gekregen.

Een mooie toevoeging aan dit roerbak ei met prei paprika en tomaat recept.

Het roerbak ei met prei paprika en tomaat recept

Roerbak ei met prei paprika en tomaat
Roerbak ei met prei paprika en tomaat
Stemmen: 25
Score: 3.84
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Roerbak ei met prei paprika en tomaat
Roerbak ei met prei paprika en tomaat
Stemmen: 25
Score: 3.84
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd als eerste de prei in dunne ringetjes. Snijd vervolgens de paprika in kleine blokjes en doe die bij de prij.
  2. Breek vier eieren en doe het eigeel en eiwit in een kom. Kluts de eieren totdat er een egaal geheel ontstaat.
  3. Halveer alvast de cherrytomaatjes. Die hebben we pas op het einde nodig, maar dan staan ze alvast klaar.
  4. Zet een pan op het vuur met een beetje kokos- of olijfolie. Doe hier de prei en paprika bij. Roerbak dit ongeveer 1 minuut.
  5. Doe de geklutste eieren erbij. Roerbak het geheel totdat de eieren gestold zijn.
  6. Voeg de kruiden toe. De kurkuma, de chilipoeder (optioneel), peper en zout. Proef even of het geheel op smaak is.
  7. Doe nu heel kort even de tomaten erbij. Het gaat alleen maar om ze lichtje te verwarmen. Dus 30 seconden is genoeg.
  8. Verdeel het gerecht nu over de borden en garneer het met wat peterselie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

16 Commentaar

  1. Erg lekker maar mijn man nam er een halve boterham bij of is dat dan te veel we zijn een week bezig hij heeft diabetes type 2 en het gaat goed maar heeft het steeds koud komt dat ook door minder koolhydraten?

    1. Goed te horen dat het gerecht in de smaak viel. Er een boterham bij serveren is helemaal goed. Kies, bij voorkeur, wel voor volkorenbrood. Dat bevat meer voedingswaarde dan gewoon wit, bruin of meergranen enzovoort.

      Qua de kou. Het werd gisteren 9,6 graden in De Bilt, en dat maakte de koudste 6 oktober sinds het begin van de weermetingen. Het is ook gewoon wat kouder ❄️.

  2. Net gemaakt als lunch en jaloerse blikken van mijn collegas waren mijn deel.Tjsa gezond leven is niet echt vervelend…… Maar dit is erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

  3. Een heerlijk recept!! Gisteren als lunch gehad.. Echter… Ik had er niet genoeg aan. Wat is een tip om erbij te doen? Liefst zo koolhydraatarm mogelijk :).

    1. Ik zou het uitbreiden door simpelweg iets meer van hetzelfde toe te voegen. Bijvoorbeeld twee extra eieren en dan een extra prei plus een extra rode paprika. Dan blijft de verhouding in het gerecht ook in balans.

  4. Ik had nog wat prei en paprika over en ben op basis daarvan gaan googlen en wat ben ik blij dat dit gerecht naar voren kwam, want is onwijs lekker en snel klaar! Voor herhaling vatbaar!

    1. Dag Denise, dat is vervelend te horen. Het komt inderdaad vaker voor wanneer mensen overschakelen op een andere eetpatroon of dieet. De reden die vaak wordt gegeven is dat je lichaam overschakelt van koolhydraatverbranding naar vetverbranding. Daarnaast is het belangrijk voldoende water te blijven drinken. Minimaal 2 liter per dag. Als het na enkele dagen niet weg is, raadpleeg dan altijd een arts. Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *