Het pizzasoep met tonijn recept

Pizzasoep met tonijn
Pizzasoep met tonijn
Stemmen: 9
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pizzasoep met tonijn
Pizzasoep met tonijn
Stemmen: 9
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de tomatenblokjes met basilicum en oregano in een pan en zet deze op het vuur.
  2. Voeg de cannellinibonen toe.
  3. Voeg de Taggiasche olijven toe.
  4. Breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout.
  5. Breng het geheel aan de kook.
  6. Snijd de buffelmozzarella doormidden en in plakjes.
  7. Verdeel de pizzasoep over de kommen.
  8. Garneer het geheel met de tonijn en de buffelmozzarella.
  9. Voor de foto's heb ik er nog een klein beetje Italiaanse kruiden overheen gestrooid ;-).
  10. Klaar is de pizzasoep met tonijn. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het pizzasoep met tonijn recept

Heb je zin in pizza, maar niet in de hoeveelheid calorieën? Dan is deze pizzasoep met tonijn dé oplossing! Simpel te maken en superlekker! 😍

Ik heb voor dit recept even wat Italiaanse receptenwebsites bekeken. Ik was benieuwd hoe Italianen de saus voor de pizza maken. Eigenlijk heel simpel. Beetje olijfolie, wat basilicum, blikje tomaten (of verse natuurlijk) en zout en peper. Optioneel wat oregano. Soms wat knoflook. Om die reden heb ik als basis de tomatenblokjes met basilicum en oregano gekozen. Een ideale basis voor deze pizzasoep.

Nu had ik kunnen kiezen voor pasta als alternatief voor de pizzabodem. Dat heb ik echter niet gedaan en dat is een bewuste keuze. Ik wilde de hoeveelheid koolhydraten en de calorieën juist wat aan de lagere kant houden vergeleken met een pizza. Om die reden hebben ik gekozen voor de cannellinibonen. Zo heb je toch een beetje dat “zetmeel-effect”.

De olijven heb ik toegevoegd omdat ik dol ben op Taggiasche olijven. Je zou ook kunnen kiezen voor kappertjes. Dat past ook perfect bij de tonijn die ik op het einde toevoeg.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Qua kaas is de keuze simpel. Op een pizza hoort mozzarella. Dus gaat er ook mozzarella in de pizzasoep. Mozzarella wordt traditioneel gemaakt van buffelmelk, vandaar dat ik ook voor de buffelmozzarella heb gekozen. Die vind ik persoonlijk veel lekkerder dan gewone mozzarella.

Voor de variatie heb ik gekozen voor tonijn. Dat had natuurlijk ook pikante salami kunnen zijn, maar dat is wat minder gezond dan tonijn. Salami bevat ook weer meer calorieën en het doel wast juist om een guilty-free-pizza-alternatief te maken. Vandaar dat ik heel bewust voor de tonijn heb gekozen.

Klaar is de pizzasoep! Voor slechts de helft van het aantal calorieën van een echte pizza. Je kunt natuurlijk naar hartelust variëren. Welke toppings zou jij kiezen of toevoegen?

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.