Havermoutpap met blauwe bessen
Spread the love!

Over het havermoutpap met blauwe bessen recept

Havermoutpap met blauwe bessen is een gouden combinatie. Niet alleen qua smaak, maar ook qua het effect dat deze combinatie op je lichaam heeft.

Havermout bevat best veel koolhydraten. Hierdoor kan een portie havermout je bloedsuikerspiegel geleidelijk laten stijgen. Voeg je bijvoorbeeld een banaan toe, dan versterkt de banaan het effect en stijgt je bloedsuikerspiegel nog iets sneller. Met bessen is dit niet het geval.

Bessen kunnen zelfs weer de suikeropname afremmen van water met daarin suiker opgelost. Zelfs al worden de bessen eerst in een blender gepureerd. Bessen toevoegen kan dus een bloedsuikerspiegelstijging helpen voorkomen (Törrönen et al., 2012). Op deze manier krijg je dus geen last van een energie-dip na het eten van dit ontbijt. Het is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond!

Wil je meer lezen over het effect dat bepaalde voedingsmiddelen hebben op je bloedsuikerspiegel? Lees dan dit artikel: Glycemische lading.

De fruit en pittenmix is echt een beetje voor de decoratie. Het ziet er leuk uit. Ik zie het niet echt als een enorm gezonde toevoeging. Dat komt vooral omdat het product voor 30% bestaat uit cranberries…. die gezoet zijn met suiker. De cranberries zijn namelijk gezoet met ananassiroop en ananassapconcentraat en deze vallen in de categorie “vrije suikers”. Er is zelfs zoveel suiker toegevoegd aan de cranberries, dat een stukje cranberry meer ananassiroop bevat dan cranberry 🙈.

Verder bestaat de mix uit 20% zonnebloempit, 20% pompoenpit, 15% moerbei en 15% gojibes. Dat is natuurlijk weer helemaal prima. En ach, je gebruikt er maar een eetlepel van. Dus zoveel suiker krijg je nu ook weer niet binnen. Maar, eerlijk is eerlijk. Als je een beetje goed zoekt, zijn er vast en zeker betere toppings te vinden. Of je koopt de ingrediënten los, dan kun je zelf keuzes maken.

De basis is in elk geval supergezond, dus ik zou zeggen: geniet ervan! ❤

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het havermoutpap met blauwe bessen recept

Havermoutpap met blauwe bessen
Havermoutpap met blauwe bessen
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Havermoutpap met blauwe bessen
Havermoutpap met blauwe bessen
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de sojamelk met de havervlokken in een pan en zet deze op het vuur.
  2. Breng aan de kook en laat het geheel 2-3 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg de blauwe bessen toe. Heb je gekozen voor de diepvriesvariant, breng het geheel dan opnieuw aan de kook. Dit is niet nodig wanneer je verse blauwe bessen gebruikt.
  4. Verdeel de havermoutpap over de borden.
  5. Garneer het met de fruit- en pittenmix.
  6. Klaar is de havermoutpap met blauwe bessen. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Bedankt voor de tip over bessen en bloedsuikerspiegel daling!

    Lekker! Ik heb hem gemaakt met de producten die ik nog in huis had.
    Havermout met amandelmelk en bevroren bessen mix. Als garnering had ik er wat zelfgemaakte amandelpasta overheen gedaan.

    Heerlijk frisse maar vullend ontbijtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *