Vegetarische andijviestamppot met rode pesto en pijnboompitten

Over de vegetarische andijviestamppot met rode pesto

De vegetarische andijviestamppot met rode pesto en pijnboompitten is weer typisch zo’n lekker winters gerecht! Heerlijk smaakvol dankzij de verschillende ingrediënten.

Ondank de lijst met ingrediënten is dit echt een supersnel gerecht. Dit gerecht is ruim binnen de 15 minuten te bereiden en erg lekker!

Steeds meer Nederlanders eten minder of geen vlees. Vegetariërs eten geen vlees. Veganisten nemen helemaal geen dierlijke producten. En flexitariërs eten op sommige dagen geen vlees.

Je kunt prima eten met minder of zonder vlees, als je andere producten neemt met voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12.

Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten. Mensen die weinig dierlijke producten nemen en veganisten doen er daarom goed aan vitamine B12-supplementen te slikken.

Het vegetarische andijviestamppot met rode pesto recept

Vegetarische andijviestamppot met rode pesto en pijnboompitten
Vegetarische andijviestamppot met rode pesto
Stemmen: 22
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Vegetarische andijviestamppot met rode pesto en pijnboompitten
Vegetarische andijviestamppot met rode pesto
Stemmen: 22
Score: 3.82
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe het zakje voorgeschilde aardappelen in de magnetrondoos. Zet deze in de magnetron en kook de aardappelen in 7,5 minuut op 1.000 Watt. Ik kies hier weer voor de magnetron, omdat het simpelweg niet lukt de aardappelen binnen 15 minuten te koken in water dat je eerst nog aan de kook moet krijgen.
  2. Snijd vervolgens de knoflook en de rode peper fijn. De paprika in blokjes, de rode ui in halve maantjes en de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Houd de zongedroogde tomaatjes nog even apart.
  3. Zet twee steelpannen op het vuur. Een voor de knoflook, rode peper, ui en paprika. De andere om de pijnboompitten in te roosteren.
  4. Zodra de pannen heet zijn doe de knoflook, rode peper, ui en paprika in de grote pan met een eetlepel kokosolie en de pijnboompitten in de kleine pan. Hussel beide om.
  5. Wanneer de rode ui glazig wordt, ze het vuur onder die pan uit. Tegelijk zijn ongeveer je pijnboompitten geroosterd, haal die van het vuur en doe ze in een kommetje. Laat ze niet in de pan liggen, dan worden ze zacht en dat is minder lekker.
  6. Nu zijn de aardappelen ook wel klaar. Pak een hele grote diepe pan. Doe hier de aardappelen in samen met de andijvie. Stamp het geheel met een stampot stamper. Niet te veel, het hoeft geen puree te worden. Schep hier vervolgens de knoflook, rode peper, ui en paprika bij met 3 forse theelepels rode pesto. Stamp en roer het geheel totdat alles goed gemengd is.
  7. Roer er de pijnboompitten samen met de zongedroogde tomaatjes doorheen en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Geniet van deze vegetarische andijviestamppot!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

13 Commentaar

  1. Verassend, lekker recept weer en als je ‘t mij vraagt voldoende voor 4 pers.
    Ik heb deze uit het boek (Bron van Energie) gemaakt waar staat dat je de zongedroogde tomaatsukjes met de ui, knof etc mee kan bakken. Gaat ook prima!

  2. Ik heb dit recept van de week gemaakt, echt heerlijk!! We aten onze vingers er bij op. Carlo het is een geweldig en heerlijk recept👍

  3. Hoi Carlo, heerlijk recept! Maar ik moest wel mijn gezonde verstand gebruiken! Een knoflook?! (ik heb twee teentjes gedaan) Hebben we geen kokosolie nodig? Ik had een grote peper genomen want ik houd van pittig, maar wel zonder de zaadlijsten.

    Genoten met zilver uitjes en stukje Veluwse rook worst, want ik ben een sporter. Volgende week zeker weer! Combinatie is echt, geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *