Fou yong kai (ei met kip)

Over Fou yong kai (ei met kip)

Fou yong kai (ei met kip), simpel en erg lekker. Supersnel gezond recept en erg gemakkelijk te bereiden. Niet te verwarren met fou yong hai, dat is met krab. Foe yong is het eigerecht. Wanneer je krab toevoegt noem je het foe yong hai. Met kip heet het fou yong kai en met garnalen heet het Foe yong ha.

De fou yong kai wordt geserveerd met een zoet-zure tomatensaus. Deze is echt heel erg simpel zelf te maken met behulp van Tomato Frito. Dit kun je als basis gebruiken. Je hoeft er alleen maar wat sesamolie en appelazijn aan toe te voegen. Simpel en lekker.

Het Fou yong kai (ei met kip) recept

Fou yong kai (ei met kip)
Fou yong kai (ei met kip)
Stemmen: 21
Score: 3.62
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Fou yong kai (ei met kip)
Fou yong kai (ei met kip)
Stemmen: 21
Score: 3.62
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kluts eerst de 5 eieren in een kom. Voeg peper en zout toe. Zet de kom even apart.
  2. Hak het teentje knoflook fijn. Snijd de kip in dunne kleine plakjes. Kruid de kip met wat peper en zout.
  3. Doe een beetje kokosolie in een diepe pan met anti-aanbaklaag. Fruit de knoflook en voeg erna de kip toe. Braad de kip totdat deze lichtbruin wordt. Voeg dan de 600 gram Chinese roerbakmix toe. Hussel het geheel nog even goed om.
  4. Voeg nu het geklutste ei toe. Zorg dat het geklutste ei zich goed verdeelt tussen de groente. Laat het vervolgens 2 minuten garen.
  5. Pak een klein steelpannetje en doe hierin de 350 gram Tomato Frito. Voeg 2 eetlepels sesamolie en 1 eetlepel appelazijn toe. Roer het geheel goed door en zet het pannetje op laag vuur en warm het op.
  6. Schep nu de pan met groente om. Doe het voorzichtig in grote stukken, dan blijft het ei zoveel mogelijk in grote brokken. Laat het dan nog even doorgaren, totdat het ei compleet gaar is. Proef even of het op smaak is, of dat je nog wat peper en zout moet toevoegen.
  7. Verdeel de fou yong kai over de borden. Schenk de zoet-zure saus er overheen of serveer het er apart bij in een glaasje.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

22 Commentaar

  1. Hoi Carlo!

    Je schrijft ‘Met kip heet het fou yong kai en met garnalen heet het Foe yong ha.’ Ik wil het inderdaad wel eens met garnalen maken. Blijven de rest van de ingredienten dan hetzelfde? Of zeg je ‘dan zou ik dit of dat nog toevoegen en/of vervangen voor… ‘ (Wie weet denk je inmiddels anders over het recept!😀)

    1. Hi Marjanne, hetzelfde recept maar dan met garnalen is ook erg lekker. Ik zou het voor de rest gewoon hetzelfde laten. 👍👍

    1. Dag Dennis, je zit ietsjes aan de hoge kant. Het is 627 per persoon, net wat meer dan het gemiddelde gerecht op deze site. En dan zit je ook echt goed vol, toch? :-D.

  2. vanavond voor het eerst je recept uitgeprobeerd. Lekker snel klaar en super lekker! Zeker voor herhaling vatbaar, volgens 3/4 van het gezin.

  3. Wat hebben wij vanavond goddelijk gegeten!
    Een superheerlijk recept wat absoluut een compliment verdiend!:-D 😀

    Groet
    Daan en Gerhard

  4. Hallo Carlo,

    We lazen al bij een eerder geplaatste reactie dat er geen suikervrije Tomato Frito te krijgen is.
    Maar heb je misschien een suggestie voor een vervangende wél suikervrije saus?

    Groet Daan en Gerhard

    1. Hoi Daan en Gerhard,

      Je zou kunnen kiezen voor Passata di Pomodoro.Die heeft niet de ca 1,4 gram vrije/toegevoegde suikers per 100 gram die de Tomato Frito wel heeft.

      Dan wordt het alleen een iets minder zoete zoet-zure saus :-).

      Met groeten,

      Carlo

  5. Ik vind het een fantastisch gerecht. Smakelijker dan van de Chinees. Ik heb iets meer kipfilet gebruikt en eigenlijk houdt je nog een portie over en kun je er nog een keer van eten.Ik ga dit gerecht echt vaker maken. Met quinoa is het ook lekker. Bedankt!

  6. Hallo Carlo,

    Bedankt voor de uitleg. Ik heb nu ook geen rijst gebruikt, maar wij hadden net iets te weinig, maar dat komt ook omdat ik twee jonge kids heb (3 & 4) die mee eten. Dus we hebben jouw recept aangehouden, maar dan is het voor ons gezin net te weinig.

    Heb je daar nog tips voor, want mijn man en ik willen niet alleen gezond eten maar de kids ook of juist vooral.

    Alvast bedankt!

    Gr. Esther

    1. Hi Esther,

      Als het net te weinig is, zou ik voor dit recept net iets meer kip kiezen (100 gram extra), dan 200 gram groenten extra en een ei extra. De saus is natuurlijk super lekker, maar meer is vaak niet echt nodig.

      Wat ik dan eigenlijk doe is gewoon meer maken en van het totaal dat je toegevoegd zorgen dat 2/3 bestaat uit groenten. Dan zit je altijd goed. Van groenten kun je bijna nooit genoeg eten.

      Succes! Carlo

    1. Hoi Renée,

      Dat klopt wel. De meeste avondmaaltijden van Supersnel Gezond wegen in totaal zo’n 400-500 gram per persoon. Waarvan in de regel zo’n 2/3 uit groenten bestaat. Dit gerecht weegt 500 gram per persoon, maar dan komt de dressing er nog bij.

      Je zou ervoor kunnen kiezen om een ei minder te doen en te kiezen voor 500 ipv 600 gram groenten. Dan blijven de verhoudingen tussen verzurend en base vormend nog steeds mooi in balans. Dat is waar ik met Supersnel Gezond altijd op let. Dat is ook de basis van het Alkaline eetpatroon dat achter elk Supersnel Gezond gerecht zit.

      Groetjes, Carlo

  7. Lekker recept. Kan ook goed samen met rijst. Een erg mooi overzichtelijke site met veel andere lekkere recepten!

    1. Hoi Esther,

      Dank je wel voor je compliment!

      Qua smaak past de rijst er zeker bij. Ik laat het in dit recept vanwege de volgende regel uit het Alkaline eetpatroon:

      “Combineer géén proteïnerijk voedsel (vlees, vis, gevogelte en zuivel) met zetmeelrijke koolhydraten (aardappelen, brood, tarwe producten en graanproducten);”

      De logica hierachter is dat je lichaam verteert die twee op een hele andere manier, daarom is het voor je lichaam gemakkelijker als je ze niet combineert.

      Groetjes, Carlo

  8. Heerlijk recept, maar 600 gram roerbakgroente is een beetje erg veel naar mijn mening, past niet eens in mijn enorme hapjespan.

    1. Het is inderdaad een flinke maaltijd. Je zou het ook nog in een grote wok kunnen maken. Die hoeveelheid groente zorgt voor de juiste balans, waar elk gerecht op Supersnel Gezond aan voldoet. Kies je voor iets minder groenten, dan is de tip om ook iets minder vlees en ei toe te voegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *