Fou yong kai (ei met kip)
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kluts eerst de 5 eieren in een kom. Voeg peper en zout toe. Zet de kom even apart.
  2. Hak het teentje knoflook fijn. Snijd de kip in dunne kleine plakjes. Kruid de kip met wat peper en zout.
  3. Doe een beetje kokosolie in een diepe pan met anti-aanbaklaag. Fruit de knoflook en voeg erna de kip toe. Braad de kip totdat deze lichtbruin wordt. Voeg dan de 600 gram Chinese roerbakmix toe. Hussel het geheel nog even goed om.
  4. Voeg nu het geklutste ei toe. Zorg dat het geklutste ei zich goed verdeelt tussen de groente. Laat het vervolgens 2 minuten garen.
  5. Pak een klein steelpannetje en doe hierin de 350 gram Tomato Frito. Voeg 2 eetlepels sesamolie en 1 eetlepel appelazijn toe. Roer het geheel goed door en zet het pannetje op laag vuur en warm het op.
  6. Schep nu de pan met groente om. Doe het voorzichtig in grote stukken, dan blijft het ei zoveel mogelijk in grote brokken. Laat het dan nog even doorgaren, totdat het ei compleet gaar is. Proef even of het op smaak is, of dat je nog wat peper en zout moet toevoegen.
  7. Verdeel de fou yong kai over de borden. Schenk de zoet-zure saus er overheen of serveer het er apart bij in een glaasje.
SupersnelGezond.nl