Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten
Spread the love!

Over de Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten

De Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten heb ik voor het eerst gemaakt op een eerste zomerdag waarop ik met vrienden in park ben gaan eten. De parken in Amsterdam beschouwen ik en mijn vrienden een beetje als onze achtertuinen. Vaak nemen we dan ook een wegwerp barbecue mee en verdelen we de boodschappen onder elkaar. De een stokbrood met kruidenboter, de ander vlees en/of vis, weer een ander de salade en natuurlijk ook wat lekkers te drinken.

Dit keer besloten we pas heel laat om met elkaar in het park te eten en ik had ook weinig tijd om iets uitgebreids te regelen. Doordat we het op het laatste moment besloten, leek het ons het beste om dit keer “ieder voor zich” te doen. Om die reden besloot ik even snel boodschappen te gaan doen voor een salade en dat is uiteindelijk deze Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten geworden.

Het was echt een top avondje. We zijn uiteindelijk tot 22.30 uur in het park blijven hangen. Het was gewoon op een woensdag en iedereen moest ook weer vroeg op de volgende dag. Door die eerste echte zomerdag heb ik ook goede herinneringen aan dit lekkere en snelle recept voor een Italiaanse salade.

Tip! Neem de semi zongedroogde tomaten. Doordat ze semi gedoogd zijn, passen ze nog beter in dit gerecht!

Het Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten recept

Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten
Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten
Stemmen: 19
Score: 3.53
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten
Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten
Stemmen: 19
Score: 3.53
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd als eerste de courgette. Voor het recept is het belangrijk dat de plakken niet te dik zijn, maar ook niet te dun. Op de foto kun je zien hoe ik ze gesneden heb.
  2. Doe plakken courgette in een kom en schenk er olijfolie overheen. Hussel het geheel zo dat alle plakken “ingesmeerd” zijn met olijfolie.
  3. Zet nu een grilpan op het vuur. Zet het vuur goed hoog. Zodra de pan heet is, kun je de plakken courgette grillen. Gril ze aan beide kanten. Niet te ver, gewoon net een klein beetje licht bruin op een plakje is meer dan genoeg. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
  4. Als je gaat voor gemak maak dan de zak met rucola voorzichtig, en alleen aan de bovenkant, open. Schenk hier een beetje olijfolie in en voeg de peper en zout toe. Hussel de rucola goed door, zodat alle rucola wat olijfolie, zout en peper bevat.
  5. Doe de rucola in een kom en doe hier de courgette en de semi zongedroogde tomaten bij. Hussel alles goed door elkaar en verdeel de salade over 2 borden.
  6. Pers de halve citroen en besprenkel de salade op de twee borden met het citroensap.
  7. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas door deze in vlokken te raspen. Heb je niet zo’n rasp, dan kun je ook zelf hele dunne plakjes snijden. Die zijn dan wel wat dikker, maar stiekem ook juist wel lekker daardoor.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *