Romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!)
Spread the love!

Over het romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!) recept

Deze romige Indiase kip curry is supersnel en simpel te bereiden én het smaakt ook goddelijk lekker! Het bevat de essentie van de perfecte kip curry!

Poe hé! Wat een recept. Snel, simpel, goddelijk lekker, eiwitrijk, koolhydraatarm, weinig calorieën, bijna 500 gram groenten per persoon (!), geen verborgen zout, etc. Ofwel, voor ieder wat wils.

Oh sorry… 🙈Ga je liever voor vega? Zoek dan niet op kip curry 🤪. Neh, geintje.  Ook dan heb ik een tip voor je. Vervang de kip door kikkererwten. Ook lekker! Vegan? Vervang dan ook de crème fraîche door kokosmelk. Topdeal!

Jonnie Boer Garam MasalaEen van de succesfactoren is de kruidenmix van Jonnie Boer. Zijn Garam Masala mix is briljant lekker. Deze bevat: korianderzaad, 22% komijnzaad, paprika, zwarte peper, kaneel, korianderblad, 4% kardemom, laurier, kruidnagel, cayennepeper. Daarbij bevat deze kruidenmix, in tegenstelling tot menig andere kruidenmix, geen toegevoegd zout. Je kunt dus maximaal smaak toevoegen en zelf bepalen hoeveel zout je gebruikt. Ideaal, zeker in een tijd waarin de gemiddelde Nederlander echt te veel zout nuttigt met dank aan bewerkte producten.

Ik voeg zelf de kurkuma toe. Eigenlijk voornamelijk vanwege de mooie kleur die de curry hierdoor krijgt.

Crème fraîche lightVerder kies ik voor crème fraîche light en daarbij heel bewust voor de light versie. De light versie bevat 50% minder vet dan de gewone crème fraîche. Niet dat vet slechts is, maar overal waar ‘te’ voor staat… Met deze keuze beperk ik het aantal calorieën in het gerecht. Dat is gunstig, zeker gezien de helft van de Nederlanders overgewicht heeft. De meesten nuttigen ook echt te veel verzadigd vet. In deze versie zit ook flink wat minder verzadigd vet. Dus zo sla ik twee vliegen in een klap. Om deze redenen zou je ook kunnen kiezen voor magere kwark, maar, geloof mij, dat is echt een stuk minder lekker.

Kortom, het is een té simpel gerecht, maar oh zo lekker! Ik zou dolblij zijn als ik het zo lekker geserveerd zou krijgen in een Indiaas restaurant. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Laat het me even weten in een reactie hieronder. 🙏

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de kruiden te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!) recept

Romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!)
Romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!)
Stemmen: 78
Score: 3.71
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze romige Indiase kip curry is supersnel en simpel te bereiden én het smaakt ook goddelijk lekker! Het bevat de essentie van de perfecte kip curry!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!)
Romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!)
Stemmen: 78
Score: 3.71
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze romige Indiase kip curry is supersnel en simpel te bereiden én het smaakt ook goddelijk lekker! Het bevat de essentie van de perfecte kip curry!
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de olijfolie in een pan.
  2. Rasp de gember en voeg deze toe.
  3. Snijd de ui in partjes en doe de ui in de pan.
  4. Fruit de ui.
  5. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en voeg de kip toe.
  6. Voeg de Jonnie Boer Garam Masala kruidenmix, de kurkuma en een beetje zout toe.
  7. Bak de kip kort tot deze mooi bruin begint te kleuren.
  8. Voeg de tomatenblokjes met knoflook toe.
  9. Voeg de crème fraîche light toe.
  10. Breng het geheel langzaam aan de kook.
  11. Hak ondertussen de koriander fijn.
  12. Verdeel de rauwe bloemkoolrijst over de borden.
  13. Verdeel de kip curry over de borden.
  14. Garneer met de koriander.
  15. Klaar is romige Indiase kip curry. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

17 Commentaar

      1. Oké bedankt! Het recept staat op mijn weekmenu vanaf zaterdag. Ben benieuwd! Ik krijg er alvast het water van in de mond, nu nog hopen dat mijn tieners het ook lekker vinden. 🙂

    1. Héérlijk! Wel wat flauwtjes, dus ik heb flink wat zwarte peper toegevoegd.. Verder zou limoen hierbij niet verkeerd smaken, schat ik zo in, die hadden we alleen niet meer in huis zag ik net. Ik heb rode ui gebruikt, omdat we die al in huis hadden. En inderdaad zó klaar! Morgen de Massaman beef. Reuze benieuwd!

      1. Goed te horen! In de Jonnie Boer Garam Masala zit al wel zwarte peper. Het mooie van die kruidenmix is ook dat het geen zout bevat, je kunt dus met een gerust hart wat meer toevoegen als je meer smaak wenst. Een beetje limoen is een leuke tip. Het vet is dit gerecht kan prima een beetje zuurtje hebben. Rode ui is natuurlijk ook goed. Hopelijk valt de Massaman beef ook zo in de smaak.

  1. Beste Carlo,

    Ik overweeg dit recept deze week eens te maken, maar vraag me af hoelang ik alles moet laten koken na stap 10?
    Rauwe bloemkoolrijst? Is dat wel te eten ha ha ha? Kan ik dat niet beter als laatste 2 minuten meebakken in mijn wok? Hoor het graag van je. Alvast bedankt en een fijne avond.

    Met vriendelijke groeten
    Emile

    1. Hi Emile,

      Zodra het kookt is het warm genoeg en is het klaar.

      Rauwe bloemkool is superlekker 😍. Maar, je kunt zeker ook even meebakken.

      Groetjes,

      Carlo

  2. Wat een vies recept. Het smaakte alleen maar naar tomatenpuree ( van de blokjes in knofllookpak) heb van ellende alle saus gezeefd en de kip afgespoeld 🙁 maar wat anders van gemaakt. Jammer.

    1. Hi Denise, wat jammer dat het bij jou niet in de smaak viel. Ik bedacht mij net wel, je schrijft: “het smaakte alleen maar naar tomatenpuree”. Heb je wel de Jonnie Boer Garam Masala kruidenmix ook toegevoegd? In elk geval hoop ik dat een andere gerecht je wel weer goed smaakt ❤️👍.

  3. Goedemorgen Carlos. Naar de ingrediënten te hebben gelezen stem ik met je mee dat het een top recept is dat met veel aandacht is samengesteld dat heel smakelijk bij mij overkomt. Wat mij telkens weer verrast dat je veel bezig bent met gerechten mede ook van andere cultuur en daar sta ik ook voor openstaat en zal dit recept downloaden. Vervolgens overweeg ik tezijnertijd toch om tot een van je leden te willen behoren voor om de voedingswaarde ook erbij te krijgen, Oké Carlos? En inderdaad ” Dit is nieuw : Top wat lekker!
    Vast bedankt voor het lekkere recept.

  4. Jaaa hier werd ik op voorhand al weer vrolijk van en heeft niet teleurgesteld. Heerlijk en supermakkelijk. Ik ga m ook zeker met kokosmelk proberen. Dank dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *