Over de spinazie salade met geitenkaas

Deze spinazie salade met geitenkaas is superlekker. Dat komt doordat het ook een gouden combinatie is. Ga je googlen op “spinazie geitenkaas” dan vind je gigantisch veel recepten. Alleen er zijn er maar weinig binnen 15 minuten te bereiden 😉.

Over spinazie doen nog wel eens wat spookverhalen de rondte. Zo denken sommige mensen dat je spinazie niet nog een keer mag verwarmen. Toch kan dat prima. Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 °C. Zo krijgen bacteriën die nitriet produceren, minder kans om te groeien. Bewaar restjes niet langer dan 2 dagen in de koelkast.

Nitraat is een stof die van nature voorkomt in groenten (zoals spinazie) en, in mindere mate, in grondwater. Daarnaast worden nitraat en nitriet soms aan levensmiddelen toegevoegd om de houdbaarheid te verbeteren of voor kleurvorming. Nitraat heeft een beetje gekke reputatie.

Nitraat en het daaruit gevormde nitriet is lang als een toxische stof beschouwd. Maar onderzoek uit 2014 laat zien dat, bij consumptie van nitraatrijke groente, de risico’s voor de gezondheid echter verwaarloosbaar klein zijn. Dat geldt ook voor de combinatie nitraatrijke groente en vis. Er gelden daarom geen beperkende adviezen voor de consumptie van nitraatrijke groente.

Je kunt dus onbezorgd genieten van spinazie.

Het spinazie salade met geitenkaas recept

Quinoa salade met spinazie en geitenkaas
Spinazie salade met geitenkaas
Stemmen: 10
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Quinoa salade met spinazie en geitenkaas
Spinazie salade met geitenkaas
Stemmen: 10
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet de oven aan op grillstand. Daar zetten we dan straks de geitenkaas in.
  2. Je kunt de quinoa weglaten als je gaat voor een lichte lunch. Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Vet een schaal in met een klein beetje olijf olie en leg hierop de plakjes geitenkaas. Doe op elke plakje een theelepel honing. Zet de schaal in de oven. Houd in de gaten wanneer de geitenkaas op temperatuur is. Je ziet de kaas dan lichtjes gaan smelten.
  4. Meng het citroensap met wat olijfolie en een flinke theelepel honing. Dit wordt de dressing voor de salade.
  5. Meng de spinazie en zongedroogde tomaatjes. Breng op smaak met een zout en peper. Giet hier de dressing overheen.
  6. Verdeel de salade over de borden en leg de plakjes geitenkaas naast de salade.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Diëten focussen op hetgeen ze uniek maakt, niet op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Daarom werken diëten niet of slechts tijdelijk. Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Hoe werkt het dan wel? De harde realiteit is dat afvallen niet leuk is, maar... het is wél mogelijk. Ben je klaar met het gejojo? Wil je nu eindelijk blijvend resultaat? Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak? Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.