Over het witlof biet geitenkaas pistache salade recept
Deze witlof biet geitenkaas pistache salade was een schot in de roos. Soms heb ik dat wel eens, dan is het gerechtje in één poging perfect.
Als basis heb ik gekozen voor een fijne witlof. Niet te groot. Die witlof heeft een frisse, licht bittere smaak. Superlekker om rauw te eten.
De biet is voorgekookte biet. Die zijn altijd goed verkrijgbaar en waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
€19,50Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Qua geitenkaas heb ik een sterke voorkeur. Ik houd zelf niet van een extreem sterke geitenkaassmaak. Om die reden kies ik heel gericht voor de biologische 50+ zachte geitenkaas van de Appie. Deze is superromig en heel mild van smaak. Hij smelt bijna door het gerecht heen. Superlekker! Het is maar een klein stukje en dat is maar goed ook 😉. Deze kaas bevat veel verzadigd vet. Niets mis mee, maar overal waar ‘te’ voor staat…
Verder heb ik voor gezouten pistachenoten gekozen. Te veel zout is ook niet goed… staat weer ‘te’ voor hé? 🤪 Maar, ik gebruik ook bewust verder geen zout in dit gerecht. Zo breng ik het weer in balans. Het gerecht bevat, door alle ingrediënten, ook al genoeg zout. Meer zout is echt niet nodig.
Maak het gerecht ook zeker met de dressing. Die zorgt net voor die extra kick. Een vleugje scherp, zoet en een mooi zuurtje. De dressing maakt het gerecht helemaal af!
Ik ben benieuwd naar wat jij van deze topper vindt!
Het witlof biet geitenkaas pistache salade recept
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel honing
- 30 gram pistachenoten
- 500 gram rode biet voorgekookte
- 3 stuks witlof
- 120 gram zachte geitenkaas 50+
- Snijd de witlof in de lengte doormidden.
- Snijd de witlof in dunne halve maantjes.
- Verdeel de witlof over de borden.
- Halveer de bieten en snijd deze vervolgens in dunne reepjes.
- Leg de biet op de witlof.
- Verbrokkel de zachte geitenkaas over de biet.
- Pel de pistachenoten.
- Hak de pistachenoten in stukken en garneer het gerecht hiermee.
- Maak een dressing door de honing, Dijonmosterd en balsamicoazijn met elkaar te mengen.
- Schenk de dressing over het gerecht.
- Klaar is de witlof biet geitenkaas pistache salade! Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Witlof biet geitenkaas , een super recept
Altijd leuk om te lezen, dankjewel voor het delen! 👍👍
Dankjewel voor de inspiratie!
🙏
Ik heb deze salade gegeten met paksoi ipv witlof. Met amandel ipv pistache. Met appelazijn ipv balsamicoazijn. Fetakaas ipv geitenkaas. Ik had nog wat augurken blokjes, ook erbij gedaan.
👍🏻
Blijft er nog wat van het originele recept over?
🤔😁
De inspiratie komt er in ieder geval wel vandaan!
👍🏻🙏💪🏻
Hahahahaha, ik heb erg moeten lachen. Als het maar lekker was, dat is het belangrijkste 😉