Over het Argentijnse stamppot recept
In Argentinië eten ze natuurlijk helemaal geen stamppot, maar als ze het zouden eten… dan zouden ze het zo maken met een mooie Argentijnse steak erbij.
Het is echt een superlekker gerecht geworden. Ik serveer er een stukje biefstuk bij. Dat is net wat magerder en bevat daardoor wat minder calorieën. Zo is het gerecht vanuit dat perspectief ook weer in balans ⚖️ 😉 .
De keuze voor de perzik uit blik was noodgedwongen. De verse perzik wat totaal nog niet rijp 🙈. Voel je dus vrij om verse perzik te gebruiken.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Om de stamppot wat extra smaak te geven, heb ik gekozen voor de Al-Andalus Jonnie Boer kruidenmix. Een traditionele Spaanse specerijenmelange volgens oud Moors recept. De ingrediënten zijn: komijnzaad, korianderzaad, gerookte paprika, zwarte peper, venkelzaad, oregano, anijszaad, laurierblad, peterselie. Er zit geen zout in de kruidenmixen van Jonnie Boer, dus zout kun je zelf naar smaak toevoegen.
Het ging mij vooral om de gerookte paprika die in deze mix rijk vertegenwoordigd is. Heb je deze mix niet in huis en wil je hem niet aanschaffen? Voel je dan vrij om een andere kruidenmix te kiezen waar ook gerookte paprika in zit. Er zijn heel veel mogelijkheden.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het Argentijnse stamppot recept
- 1 theelepel Jonnie Boer Al-Andalus
- 2 stuks biefstuk
- 140 gram maïs
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 gram partjes perzik op lichte siroop
- 200 gram pompoen
- 200 gram zoete aardappel
- 1 beetje zout
- Zet een pan met een laagje water op het vuur.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes (dan gaart de zoete aardappel sneller).
- Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg deze toe.
- Kook de zoete aardappel en de pompoen, totdat deze gaar zijn. Als het goed is, lukt dat makkelijk binnen het kwartier.
- Snijd ondertussen de perzikpartjes in stukjes.
- Doe ondertussen olijfolie in een pan en bak de biefstuk op hoge temperatuur aan beide zijden bruin. Matig de temperatuur en bak tot het gewenste resultaat: rood 1-2 minuten per kant; medium 2-3 minuten per kant; doorbakken 3-4 minuten per kant. Houd de biefstuk tijdens het bakken in beweging over de bodem van de pan en keer het vlees regelmatig. Laat het vlees even rusten in aluminiumfolie alvorens te serveren.
- Giet de zoete aardappel en de pompoen af, zodra deze mooi zacht geworden zijn.
- Voeg de Al-Andalus kruidenmix toe met wat zout en stamp het geheel tot een stamppot.
- Roer er de maïs en de perzik doorheen.
- Verdeel de stamppot over de borden en serveer er de biefstuk bij. Klaar is de Argentijnse stamppot. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Carlo, dit gerecht komt voor mij in de top tien. Om je vingers bij op te eten. Mijn vrouw houd helemaal niet van pompoen maar deze combinatie vond ze heerlijk.
Supertof om te horen. Ik word altijd blij van dit soort leuke berichtjes. Dankjewel voor het delen!
Zijn de calorieën inclusief de biefstuk en hoeveel gram biefstuk reken je dan?
De calorieën zijn inderdaad inclusief de biefstuk. Ik had een pakje met twee biefstukken. In totaal woog dat 275 gram (297 kcal). Dat is dus een kleine 150 kcal per persoon per biefstuk.
Dank!