Het Argentijnse stamppot recept

Argentijnse stamppot
Argentijnse stamppot
Stemmen: 5
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
In Argentinië eten ze natuurlijk helemaal geen stamppot, maar als ze het zouden eten... dan zouden ze het zo maken met een mooie Argentijnse steak erbij.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Argentijnse stamppot
Argentijnse stamppot
Stemmen: 5
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
In Argentinië eten ze natuurlijk helemaal geen stamppot, maar als ze het zouden eten... dan zouden ze het zo maken met een mooie Argentijnse steak erbij.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een pan met een laagje water op het vuur.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes (dan gaart de zoete aardappel sneller).
  3. Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg deze toe.
  4. Kook de zoete aardappel en de pompoen, totdat deze gaar zijn. Als het goed is, lukt dat makkelijk binnen het kwartier.
  5. Snijd ondertussen de perzikpartjes in stukjes.
  6. Doe ondertussen olijfolie in een pan en bak de biefstuk op hoge temperatuur aan beide zijden bruin. Matig de temperatuur en bak tot het gewenste resultaat: rood 1-2 minuten per kant; medium 2-3 minuten per kant; doorbakken 3-4 minuten per kant. Houd de biefstuk tijdens het bakken in beweging over de bodem van de pan en keer het vlees regelmatig. Laat het vlees even rusten in aluminiumfolie alvorens te serveren.
  7. Giet de zoete aardappel en de pompoen af, zodra deze mooi zacht geworden zijn.
  8. Voeg de Al-Andalus kruidenmix toe met wat zout en stamp het geheel tot een stamppot.
  9. Roer er de maïs en de perzik doorheen.
  10. Verdeel de stamppot over de borden en serveer er de biefstuk bij. Klaar is de Argentijnse stamppot. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het Argentijnse stamppot recept

In Argentinië eten ze natuurlijk helemaal geen stamppot, maar als ze het zouden eten… dan zouden ze het zo maken met een mooie Argentijnse steak erbij.

Het is echt een superlekker gerecht geworden. Ik serveer er een stukje biefstuk bij. Dat is net wat magerder en bevat daardoor wat minder calorieën. Zo is het gerecht vanuit dat perspectief ook weer in balans ⚖️ 😉 .

De keuze voor de perzik uit blik was noodgedwongen. De verse perzik wat totaal nog niet rijp 🙈. Voel je dus vrij om verse perzik te gebruiken.

Jonnie Boer Al Andalus kruidenmixOm de stamppot wat extra smaak te geven, heb ik gekozen voor de Al-Andalus Jonnie Boer kruidenmix. Een traditionele Spaanse specerijenmelange volgens oud Moors recept. De ingrediënten zijn: komijnzaad, korianderzaad, gerookte paprika, zwarte peper, venkelzaad, oregano, anijszaad, laurierblad, peterselie. Er zit geen zout in de kruidenmixen van Jonnie Boer, dus zout kun je zelf naar smaak toevoegen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het ging mij vooral om de gerookte paprika die in deze mix rijk vertegenwoordigd is. Heb je deze mix niet in huis en wil je hem niet aanschaffen? Voel je dan vrij om een andere kruidenmix te kiezen waar ook gerookte paprika in zit. Er zijn heel veel mogelijkheden.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.