Argentijnse stamppot
In Argentinië eten ze natuurlijk helemaal geen stamppot, maar als ze het zouden eten… dan zouden ze het zo maken met een mooie Argentijnse steak erbij.
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan met een laagje water op het vuur.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes (dan gaart de zoete aardappel sneller).
  3. Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg deze toe.
  4. Kook de zoete aardappel en de pompoen, totdat deze gaar zijn. Als het goed is, lukt dat makkelijk binnen het kwartier.
  5. Snijd ondertussen de perzikpartjes in stukjes.
  6. Doe ondertussen olijfolie in een pan en bak de biefstuk op hoge temperatuur aan beide zijden bruin. Matig de temperatuur en bak tot het gewenste resultaat: rood 1-2 minuten per kant; medium 2-3 minuten per kant; doorbakken 3-4 minuten per kant. Houd de biefstuk tijdens het bakken in beweging over de bodem van de pan en keer het vlees regelmatig. Laat het vlees even rusten in aluminiumfolie alvorens te serveren.
  7. Giet de zoete aardappel en de pompoen af, zodra deze mooi zacht geworden zijn.
  8. Voeg de Al-Andalus kruidenmix toe met wat zout en stamp het geheel tot een stamppot.
  9. Roer er de maïs en de perzik doorheen.
  10. Verdeel de stamppot over de borden en serveer er de biefstuk bij. Klaar is de Argentijnse stamppot. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl