Het pittige pompoensoep recept

Pompoensoep
Pompoensoep
Stemmen: 15
Score: 3.93
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pompoensoep
Pompoensoep
Stemmen: 15
Score: 3.93
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Doe het water in de waterkoker. Op die manier is de pompoensoep straks sneller klaar.
 2. Doe de kokosolie in de pan en zet de pan op het vuur.
 3. Snijd nu snel de ui in grove stukken en hak de knoflook fijn. Doe dit in de pan.
 4. Voeg de yellow curry paste toe. Roerbak het geheel totdat de ui glazig wordt. Voeg eventueel een klein beetje water toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
 5. Doe de blokjes pompoen in de pan samen met de reuzenbonen. Roerbak dat nog even kort.
 6. Voeg het water uit de waterkoker toe en breng het geheel aan de de kook. Je bent nu als het goed is zo'n 5 minuten bezig.
 7. Breng het geheel, in de komende 5 minuten, aan de kook en laat de pompoensoep even koken.
 8. Hak ondertussen de koriander fijn.
 9. Wacht tot de teller op 10 minuten staat en pureer dan het geheel tot een egale soep. Laat het nog even koken.
 10. Als de teller op 14 minuten staat kun je de koriander toevoegen (bewaar een klein beetje) en breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout.
 11. Verdeel het over de soepkommen en garneer het met de pompoenpitten en het restje koriander.
 12. Klaar is je pompoensoep, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de pittige pompoensoep

Dit is een recept voor een hele snelle en pittige pompoensoep. Deze is binnen 15 minuten te bereiden en echt vet lekker! Ik heb het zelf gelijk 2 dagen achter elkaar gegeten, zó lekker vond ik het!

Om de pompoensoep ook echt binnen 15 minuten te kunnen bereiden, maak ik gebruik van voorgesneden pompoen. Dat doe ik, omdat ik het zo simpel mogelijk probeer te maken om gezond te eten.  Je hoort dan wel vaak mensen zeggen: “Voorgesneden is niet gezond, want daar zitten geen voedingsstoffen meer in”, maar dat is totaal niet waar, zie ook mijn artikel over voorgesneden groenten en fruit. Meten is weten 😉 .

Kun je deze pompoensoep ook maken met pompoen die je zelf in blokjes snijdt? Ja, natuurlijk! Je bent alleen iets meer tijd kwijt om de pompoensoep te maken. Vind je dat niet erg, dan is dat natuurlijk ook goed.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je geen koriander in je pompoensoep?

In dit recept voor pompoensoep gebruik ik ook koriander. Sommige mensen vinden koriander naar zeep smaken. Dat kan kloppen en blijkt genetisch bepaald te zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met het gen “OR6A2” het reukvermogen hebben om een zeepachtige geur uit de koriander te kunnen ruiken. Over de zeepsmaak van koriander valt dus echt niet te twisten 🙂 .

Wil je geen koriander in je pompoensoep? Kies dan voor basilicum of (Thaise) munt. Dat is ook erg lekker in dit recept. De bereidingswijze blijft hetzelfde. Voeg het gewoon vlak voor het einde toe.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.