Doe het water in de waterkoker. Op die manier is de pompoensoep straks sneller klaar.
Doe de kokosolie in de pan en zet de pan op het vuur.
Snijd nu snel de ui in grove stukken en hak de knoflook fijn. Doe dit in de pan.
Voeg de yellow curry paste toe. Roerbak het geheel totdat de ui glazig wordt. Voeg eventueel een klein beetje water toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
Doe de blokjes pompoen in de pan samen met de reuzenbonen. Roerbak dat nog even kort.
Voeg het water uit de waterkoker toe en breng het geheel aan de de kook. Je bent nu als het goed is zo’n 5 minuten bezig.
Breng het geheel, in de komende 5 minuten, aan de kook en laat de pompoensoep even koken.
Hak ondertussen de koriander fijn.
Wacht tot de teller op 10 minuten staat en pureer dan het geheel tot een egale soep. Laat het nog even koken.
Als de teller op 14 minuten staat kun je de koriander toevoegen (bewaar een klein beetje) en breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout.
Verdeel het over de soepkommen en garneer het met de pompoenpitten en het restje koriander.