Over het zomerse biefstuk met watermeloen recept
Deze zomerse biefstuk met watermeloen is een heerlijk, supersnel, superlekker en fris gerecht met de verrassende smaak van warme watermeloen.
Even een leuk feitje. Meloen is een beetje de komkommer van het fruit. Het is geen vitamine- of mineralenbom, maar er zit nu ook weer niet niets in. In watermeloen zit overigens wel heel veel van het E-nummer E160d. Het is een natuurlijke kleurstof met de naam Lycopeen. Lycopeen is aanwezig in veel rode en gele planten en vruchten. Wordt lycopeen als kleurstof aan producten toegevoegd en is dan herkenbaar aan het E-nummer E160d op het etiket. Commercieel wordt de kleurstof geïsoleerd uit tomaten.
Lycopeen werkt als ook antioxidant en beschermt mogelijk tegen prostaatkanker. Er is geen aanwijzing bekend dat lycopeen voor ongewenste effecten zorgt. Dit is echter niet systematisch onderzocht.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Kortom, niets mis met dat e-nummer E160d. Grappig hè? Toch is er best veel verwarring over dit soort zaken. Ook als het gaat om natuurlijk tegenover synthetisch bijvoorbeeld. Voor je lichaam maakt dat niet uit. Die reageert op de stof, niet op de herkomst van een stof. Ik schreef hier eerder een uitgebreid artikel over: 100% natuurlijk is 100% marketing.
Maar ik dwaal af 😋. Weer even terug naar de zomerse biefstuk met watermeloen. Het is weer een top recept, al zeg ik het zelf 😉. Snel, simpel en lekker. Natuurlijk ook supergezond. Wel met als tip: eet vlees met mate. Het advies is om niet meer dan 500 gram vlees te eten, waarvan niet meer dan 300 gram rood vlees. Dus een stukje vlees kan prima en heeft ook voordelen, maar kies ook eens voor een gerecht zonder vlees. Die vind je ook in overvloed op deze website.
Geniet van deze zomerse biefstuk met watermeloen en laat me even weten wat je er van vond 🙏.
Het zomerse biefstuk met watermeloen recept
- 300 gram biefstukpuntjes
- 250 gram cherrytomaten
- 1 eetlepel honing
- 7,5 gram munt
- 30 gram pinda's
- 1 stuk rode ui
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 350 gram watermeloen een achtste part
- Snijd eerst de rode ui in halve maandjes.
- Halveer vervolgens de cherrytomaten.
- Snijd de watermeloen in driehoekige plakken
- Doe de sesamolie in een wok.
- Fruit de ui kort.
- Voeg de biefstukpuntjes toe.
- Voeg de sojasaus en honing toe.
- Wok het geheel kort, zo'n 2 minuten.
- Hak ondertussen de blaadjes munt in grove stukken.
- Voeg de cherrytomaatjes toe.
- Voeg de watermeloen toe en bak het geheel nog zo'n 1 minuut.
- Haal de pan van het vuur en voeg de munt toe.
- Verdeel het gerecht over de borden en garneer het met de pinda's (niet te zien op de foto).
- Klaar is je zomerse biefstuk met watermeloen. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Weer een erg verrassend gerecht! Het kan niet simpel genoeg met die hoge temperaturen momenteel. Wij vonden het erg lekker!
Goed te horen en fijne zomeravond! ☀️🎉
Hoi Carlo,
vandaag het recept gemaakt, smaakt goed, lekker.
Het was me alleen niet duidelijk wanneer de tomaatjes toevoegen moeten worden, heb het maar voor
de meloen in de wok gedaan.
Groetjes Jan
Hi Jan,
Goed te horen! En oeps… inderdaad. Het toevoegen van de tomaatjes ben ik vergeten op te schrijven. Je hebt wel goed gekozen. Voor de meloen was inderdaad de juiste plek. Ik heb het gelijk even aangepast, dankjewel voor de tip.
Groetjes,
Carlo