Salade van tomaten en avocado
Spread the love!

Over de salade van tomaten en avocado

Wat voor spannends kan ik vertellen over de salade van tomaten en avocado? Niet heel veel. Hij is wel erg lekker en makkelijk te bereiden!

Let er wel op dat je een grote avocado neemt. Bij sommige supermarkten liggen avocado’s per twee verpakt. Dat zijn kleintjes. Gebruik er van die dan liever twee. Het doel is op ongeveer 350 gram salade te komen per persoon. Ben je een grote eter, misschien iets meer.

Gebruik ook een avocado die echt rijp is. Die geeft namelijk het extra smeuïge effect aan de salade, waardoor deze erg lekker smaakt. Er zijn ook eetrijpe avocado’s te koop, maar let op: dat is geen garantie dat hij ook echt rijp is 🙈.

De salade van tomaten en avocado bereiden

Salade van tomaten en avocado
Salade van tomaten en avocado
Stemmen: 43
Score: 3.28
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Salade van tomaten en avocado
Salade van tomaten en avocado
Stemmen: 43
Score: 3.28
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pak een grote kom en pers hierin de 1/2 citroen uit. De andere helft kun je in een glas met water in de koelkast zetten. Dan blijft deze helft langer goed. Ververs af en toe wel het water.
  2. Strooi wat gemalen zeezout en peper in de citroensap en roer dit even goed door het sap heen.
  3. Snijd de tomaten in stukken. Doe die in de kom. Snijd de avocado in tweeën en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd dat ook in blokjes.
  4. Hussel het geheel goed door elkaar zodat de citroensap goed mengt met de rest.
  5. Serveer het op twee diepe borden en strooi er wat peterselie overheen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *