Het 5 in a bowl recept

5 in a bowl
5 in a bowl
Stemmen: 6
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
5 in a bowl
5 in a bowl
Stemmen: 6
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel de zwarte bonen af en doe ze in een grote kom.
  2. Schil de sinaasappel en snijd de partjes in stukjes. Voeg deze toe aan de zwarte bonen.
  3. Snijd de rode ui in hele dunne halve maantjes (dan smaakt de ui wat minder heftig straks).
  4. Hak de koriander fijn en voeg deze toe.
  5. Voeg wat zout toe en hussel het geheel goed door elkaar.
  6. Verdeel het geheel over twee kommen.
  7. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in lange stroken en lepel het vruchtvlees uit de schil en leg de avocado op de salade.
  8. Garneer het geheel met een beetje honing.
  9. Klaar is de 5 in a bowl, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het 5 in a bowl recept

5 in a bowl heb ik dit gerecht genoemd, omdat ik maar 5 ingrediënten gebruik. Nou ja, eigenlijk 6 als je zout meetelt… maar dat doet Jamie Oliver ook niet in zijn boek ‘5 ingrediënten: snel & simpel koken’, dus heb ik dit gerecht toch maar 5 in a bowl genoemd 😉.

Dit gerecht is dus echt té simpel, maar wel enorm lekker. De combinatie van sinaasappel, avocado, zwarte bonen en rode ui is een bewezen lekkere combinatie. Deze tip heb ik gehaald uit de Vegetarische Smaakbijbel van Karen Page. In het rijtje van ingrediënten die goed passen bij sinaasappel, stond het kruid koriander. Ik ben dol op koriander, dus dat was snel bekeken. Houd jij niet van koriander? Kies dan voor peterselie. Ook erg lekker!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Nu nog iets van een dressing… Ik keek in de lijst van wat goed past bij sinaasappel.  Honing of gember doen het blijkbaar ook heel goed met sinaasappel. In dit geval heb ik gekozen voor honing. Dat vond ik net iets beter aansluiten dan gembersiroop bijvoorbeeld.

Ik heb alleen nog wat zout toegevoegd. Dit fungeert als smaakversterker voor de salade. Dit is alles, klaar is je 5 in a bowl salade.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.