Over het kip met mango recept
Kip met mango is op een of andere manier een overheerlijke combinatie. Vanaf dat moment kan het eigenlijk al niet meer stuk. Een heerlijke zomerse maaltijd!
In dit recept gebruik ik de Jonnie Boer Caribbean spice kruidenmix. Ik kan er niets aan doen, ik blijf gratis reclame maken voor die kruidenmixen 🙈. Ze zijn gewoon superlekker én ze bevatten géén zout. Dat maakt ze ideaal, omdat je zelf kunt bepalen hoeveel smaak en hoeveel zout je wilt gebruiken. Dat is de reden waarom ik zo’n fan ben van die smaakvolle kruidenmixen. Andere kruidenmixen bestaan voornamelijk uit zout en dat is heel erg onhandig. Dus vandaar dat ik voor deze kip met mango kies voor de Jonnie Boer Caribbean spice. Mijn moeder zou zeggen: “Ja dag, dan moet ik weer een nieuw potje kopen”. Je kunt de kip ook kruiden met een van zijn andere mixen of simpel gewoon met wat peper en zout. Ook lekker.
PS inmiddels is de Jonnie Boer Caribbean spice kruidenmix niet meer verkrijgbaar. De Jonnie Boer Picadillo kruidenmix is een waardig alternatief! Het bevat paprika, knoflook, chili, 6,1% oregano, komijnzaad, 1,9% jalapeño, peterselie, korianderblad, zwarte peper, gerookte paprika, lavaswortel, kaneel en piment. Daarmee is het een rijkere kruidenmix die het gerecht misschien zelfs nog wat extra geeft.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Op de foto zie je verse rode peper niet terugkomen. Ik had gedroogde rode peper gebruikt. Dat kan dus ook. Bij de beschrijving adviseer ik echter wel de verse rode peper. Dat doe ik niet alleen vanwege de extra smaak, maar ook vanwege de kleur. Let er maar op, wanneer je het recept gaat maken. Die rode spikkeltjes steken supermooi af tegen het felle geel van de mango en het groen van de Romaine sla en de komkommer. Dan ziet het gerecht er helemaal uit als een feestje!
Het kip met mango recept
- 1 theelepel Jonnie Boer Caribbean Spice of Jonnie Boer Picadillo kruidenmix
- 300 gram kippendijen
- 1 teentje knoflook
- 1/2 stuk komkommer
- 7,5 gram koriander
- 1 stuk mango
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stuk rode peper
- 200 gram Romaine sla
- 1 beetje zout
- Doe de olijfolie in een grote kom en voeg de Jonnie Boer Caribbean Spice kruiden toe met een beetje zout.
- Meng dit tot een egale marinade.
- Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.
- Voeg de knoflook toe aan de marinade.
- Snijd de kip in blokjes en voeg deze toe aan de marinade.
- Hussel het geheel goed door elkaar.
- Zet een pan op het vuur en bak de kip mooi gaar.
- Snijd ondertussen de Romaine in dunne reepjes.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Hak de koriander fijn.
- Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.
- Verdeel de Romaine sla, komkommer en mango over de borden.
- Leg de kip er bovenop.
- Garneer het geheel met de rode peper en de koriander.
- Klaar is de kip met mango, eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Wij zijn geen fan van mango. Kan ik dit ook vervangen door sinaasappel?
Sinaasappel kan ook inderdaad. Ananas is ook erg lekker.
Super lekker vooral de combinatie van alles. Lekkere smaak sensatie.
Goed te horen, dankjewel voor het berichtje 👍👍