Vega bietenburger
Spread the love!

Over het vega bietenburger recept

Waarom zou je kiezen voor een vega bietenburger? Het is heel simpel. We eten te veel vlees en de vegetarische bietenburger is een ideaal alternatief. Daarbij haalt 95% van de mensen de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten niet en dat haal je met deze burger in één klap. Kortom, een dikke win-winsituatie, want hij is nog erg lekker ook!

AH vegetarische bietenburgerIk heb wel heel doelbewust een aantal mooie ingrediënten gekozen. Allereerst de bietenburger. Ik heb gekozen voor de vegetarische bietenburger van de Albert Heijn. Dat is echt een toppertje. Hij bestaat namelijk voor 85% uit groenten. Eén plak weegt 100 gram en zo scoor je direct al 85 gram groenten per persoon. Ideaal! Natuurlijk is hij nog lekker ook, anders zou ik er geen recept mee bedenken 😉.

Ik kies ook heel bewust voor de volkorenbollen. Het is overigens bizar (vind ik) hoeveel keuze je hebt op een broodafdeling en hoe weinig hiervan maar echt volkorenbrood is. Volkoren is echt een stuk gezonder dan niet volkoren. Misschien kies ik overigens een volgende keer liever voor twee volkoren boterhammen. Er is namelijk veel lekkerder volkorenbrood te vinden vergeleken bij deze volkorenbollen. Alleen de bollen staan wat leuker op de foto 🙈.

Verse gegrilde groentemixVervolgens heb ik gekozen voor de verse gegrilde groentemix. Dit vanwege de tijd en de portie-grootte.

Je kunt heel gemakkelijk zelf ook wat groenten grillen, maar dan ben je een stuk langer bezig met deze vega bietenburger. Als dat voor jou niet uitmaakt, dan is dat natuurlijk ook helemaal goed.

Ik benoemde ook de portie-grootte. Deze is precies goed, je houdt niets over. Ga je zelf grillen, dan houd je zeker wat over of je moet je keuze beperken tot alleen de paprika bijvoorbeeld. Iets overhouden hoeft niet erg te zijn, maar ik vind het zelf wel fijn om afgemeten hoeveelheden te gebruiken. Kies gerust wat het beste bij jou past, wetende dat deze gegrilde groente mix een prima optie is. Je zou eventueel ook nog kunnen kiezen voor een gegrilde groente mix uit de diepvries. Dat is ook een prima optie. Wat je overhoudt kan gewoon terug de vriezer in.

Excellent pittige wasabi rucolaVerder heb ik heel bewust gekozen voor de Excellent pittige wasabi rucola in plaats van een ander soort sla. Deze Excellent pittige wasabi rucola heeft een pittige smaak die deze vega bietenburger goed kan gebruiken. De gegrilde groente mix en de bietenburger hebben een zoetige smaak en deze rucola is een mooie tegenhanger.

Verder geef je de vega bietenburger nog wat extra smaak door het kleine beetje halvanaise (iets minder vette mayonaise, zie het Kip kerrie recept voor de vergelijking), mosterd en tomatenketchup.

En ja, er zit toegevoegde suiker in bijvoorbeeld de tomatenketchup, maar je gebruikt echt maar een heel klein beetje. Het komt omgerekend neer op ongeveer 1 gram toegevoegde suiker per persoon wat je toevoegt door de tomatenketchup. En zo’n klein beetje suiker is niet hét probleem. Hét probleem zijn frisdranken, snoep, koek, gebak en dan óók nog tomatenketchup. Kortom, hét probleem is “en… en… én…”.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om niet meer dan 50 gram toegevoegde suiker per persoon per dag te nuttigen en bij voorkeur niet meer dan 25 gram. Eet je volgens Supersnel Gezond, dan haal je die bovengrens van 25 gram nooit. Ook niet als je af en toe deze vega bietenburger eet met dat kleine beetje tomatenketchup. Kortom, genieten met mate kan echt prima!

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het vega bietenburger recept

Vega bietenburger
Vega bietenburger
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Vega bietenburger
Vega bietenburger
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de rode ui in halve maantjes.
 2. Doe een eetlepel olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
 3. Bak hierin de rode ui samen met de vegetarische bietenburger. Volg de instructies op de verpakking van de vegetarische bietenburger.
 4. Zet een andere pan met antiaanbaklaag op het vuur.
 5. Snijd de volkorenbollen doormidden en leg deze, met de binnenkant naar beneden, in de pan.
 6. Rooster de volkorenbollen. Let wel op, het kan ineens hard gaan en dan branden ze snel aan. Houd ze dus goed in de gaten. Het duurt zo'n 2-3 minuten voordat ze klaar zijn.
 7. Warm de verse gegrilde groentemix op volgens de instructies op de verpakking. Ikzelf heb het even snel in de magnetron gedaan. Scheelt afwassen ;-).
 8. Leg de volkorenbollen open op de borden.
 9. Verdeel de verse gegrilde groentemix over de volkorenbollen. (Ik heb uiteindelijk wat verse gegrilde groentemix met rucola los erbij geserveerd, anders is het wat veel voor op een volkorenbol.)
 10. Bestrooi de verse gegrilde groentemix met wat zout.
 11. Leg hier de vegetarische bietenburger op.
 12. Leg hier vervolgens de gekarameliseerde rode ui bovenop.
 13. Stapel door met een flinke pluk Excellent pittige wasabi rucola.
 14. Garneer het geheel met een beetje halvanaise, mosterd en tomatenketchup.
 15. Klaar is de vega bietenburger, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

 1. Ik vond het een topper. Ben helemaal niet vegetarisch maar vind het wel leuk om allerlei producten te testen. En gevarieerd eten is ook gewoon lekker. Ik ben er zelfs van overtuigd dat als je mensen dit blind laat proeven het gros niet door heeft dat er geen vlees aan te pas komt. Laten we alle chefs wel even buiten beschouwing 😊

 2. Wat een geweldig lekker vegan recept! Ben zelf helemaal geen vegetariër of veganist maar ik ben wel van mening dat we met zijn alle best een heel stuk minder vlees kunnen eten. Recepten als dit maken het voor mij weer wat makkelijker om regelmatig vegetarisch te eten, bedankt hiervoor Carlo!

  1. Wat minder vlees is inderdaad niet alleen gezond, maar ook nog beter voor het klimaat. Dus super om te lezen dat dit soort recepten het voor jou makkelijker maken om wat vaker vegetarisch te eten. Dank terug bij deze voor het leuke bericht!

   PS in de mayonaise en in de volkorenbollen zitten dierlijke producten waardoor het geheel vega (zonder n) is. Vegan, ofwel veganistisch, is helemaal zonder dierlijk producten.

   1. Ik ben zelf allergisch voor koemelkeiwit en kippeneieren, dus heb ik de mayonaise weggelaten en volkoren broodjes uitgezocht die geen melk of ei bevatten. Hierdoor was het voor mij dus wel een veganistische maaltijd =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *