Vega bietenburger
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de rode ui in halve maantjes.
  2. Doe een eetlepel olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
  3. Bak hierin de rode ui samen met de vegetarische bietenburger. Volg de instructies op de verpakking van de vegetarische bietenburger.
  4. Zet een andere pan met antiaanbaklaag op het vuur.
  5. Snijd de volkorenbollen doormidden en leg deze, met de binnenkant naar beneden, in de pan.
  6. Rooster de volkorenbollen. Let wel op, het kan ineens hard gaan en dan branden ze snel aan. Houd ze dus goed in de gaten. Het duurt zo’n 2-3 minuten voordat ze klaar zijn.
  7. Warm de verse gegrilde groentemix op volgens de instructies op de verpakking. Ikzelf heb het even snel in de magnetron gedaan. Scheelt afwassen ;-).
  8. Leg de volkorenbollen open op de borden.
  9. Verdeel de verse gegrilde groentemix over de volkorenbollen. (Ik heb uiteindelijk wat verse gegrilde groentemix met rucola los erbij geserveerd, anders is het wat veel voor op een volkorenbol.)
  10. Bestrooi de verse gegrilde groentemix met wat zout.
  11. Leg hier de vegetarische bietenburger op.
  12. Leg hier vervolgens de gekarameliseerde rode ui bovenop.
  13. Stapel door met een flinke pluk Excellent pittige wasabi rucola.
  14. Garneer het geheel met een beetje halvanaise, mosterd en tomatenketchup.
  15. Klaar is de vega bietenburger, eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl