Bonenmix tricolore dip
Spread the love!

Over de bonenmix tricolore dip

Oh oh, ik ben verslaafd aan deze bonenmix tricolore dip. Ik kon mijn vriendin gelukkig gisteren overtuigen dat we hem toch echt wéér moesten maken omdat ik nog geen goede foto voor op de website had 😀 . Hij is echt té lekker en ook nog eens ontzettend simpel te maken!

Bonduelle bonenmix tricolore De basis is de Bonduelle bonenmix tricolore. Het is een mix van kikkererwten, rode kidneybonen, witte bonen en limabonen.

Het volgende belangrijke ingrediënt is ras el hanout. Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms 20 of meer specerijen. Meestal bestaat het uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk. Elke handelaar heeft zijn eigen samenstelling.

ras el hanout van Jonnie BoerIk gebruik de ras el hanout van Jonnie Boer (bekende chef-kok en eigenaar van drie sterren restaurant De Librije in Zwolle). Die is onder andere te koop bij een supermarkt met een groot assortiment.

Erna is het alleen nog finetunen van de smaak door een beetje zout en een beetje chilipeper toe te voegen. Het resultaat is een overheerlijke dip.

De dip heeft echter wel een verzurend effect (zie de zuur-base tabel), dus serveer hem met lekker veel base-vormende groenten zoals bijvoorbeeld komkommer, wortel, paprika, etc. Als je dat doet, zit je weer helemaal goed!

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik de dip maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het bonenmix tricolore dip recept

Bonenmix tricolore dip
Bonenmix tricolore dip
Stemmen: 5
Score: 4.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bonenmix tricolore dip
Bonenmix tricolore dip
Stemmen: 5
Score: 4.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Te simpel. Doe ingrediënten in een keukenmachine en blend het tot een egale dip.
  2. Of, doe de ingrediënten in een hoge beker en mix het met een staafmixer tot een egale dip.
  3. Je kunt een beetje spelen met de hoeveelheid water. Voeg wat minder toe als je een dikke smeerbare dip wilt en voeg meer water toe om hem dunner te maken.
  4. Server de dip met plakjes komkommer, wortel in reepjes gesneden, paprika in reepjes gesneden, etc.
  5. Klaar is de bonenmix tricolore dip. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

    1. Warmte, licht en zuurstof zijn de “vijanden” van deze bonendip. Je kunt de dip dus het beste in een afgesloten container in de koelkast bewaren. Zo blijft de dip 2 dagen goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *