Nieuwe Schijf van 5
Spread the love!

Nieuwe Schijf van Vijf

Gisteren, 22 maart 2016, was het dan zo ver. Het Voedingscentrum presenteerde de nieuwe Schijf van Vijf.

Met veel plezier heb ik de webpagina’s over de nieuwe Schijf van Vijf bekeken, de 134 pagina’s van de Richtlijnen Schijf van Vijf doorgelezen, de Richtlijnen goede voeding 2015 van de Gezondheidsraad ernaast gelegd, uitgezocht hoeveel koolhydraten er nu eigenlijk in het “Low carb hit” menu zitten, berichten op Facebook gevolgd, etc.

Ik heb me prima vermaakt.

We hebben het Voedingscentrum helemaal niet nodig

Vooral na het lezen van de Facebook berichten over deze nieuwe Schijf van Vijf is het mij helemaal duidelijk. We hebben het Voedingscentrum helemaal niet nodig, we hebben al 17 miljoen voedingsdeskundigen in Nederland. 🙂

De een weet het nog beter dan de ander.

“Brood is de dood”

“Zuivel is de duivel”

“Met Keltisch zeezout vul je mineraaltekoren aan”

“Ze willen ons ziek houden”

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het ging ook net zo hard de andere kant op.

Neem bijvoorbeeld deze uitspraak van Frans Kok (emeritus hoogleraar voeding en gezondheid) in het AD. Hij zegt over de nieuwe Schijf van Vijf het volgende:

“Het is een baken in een circuit dat krioelt van de charlatans en eendagsvliegen die boerenkool-smoothies en kokosolie sexy proberen te maken vanwege financieel gewin”.

Op de foto eet hij een frikandel (die bewezen de kans op darmkanker verhoogd) met als onderschrift: “Er is nog ruimte voor leuke, lekkere dingen”.

Wat vind ik van de nieuwe Schijf van Vijf?

Dusssss… Tsja, wat moet ik daar nu allemaal mee? Niks.

Ik sluit me gewoon aan bij de de briljante reactie van mijn collega en vriend Jelmer de Boer. Dus bij deze. Dit vind ik van de nieuwe Schijf van Vijf:

Wel prima.

Wat vind jij van de nieuwe Schijf van Vijf?

Ik ben wel benieuwd wat jij vindt. Laat het even weten in een reactie hieronder.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *