Carlo op TV bij LifestyleXperience Plus
Spread the love!

Carlo op TV bij RTL4 LifestyleXperience Plus

Carlo was te zien op TV bij RTL4 LifestyleXperience Plus. Tijdens de uitzending legt Carlo het belang uit van gezond eten om zo ziekten te voorkomen.

Carlo vertelt over het belang van gezonde voeding

Op dit moment zijn er 5,3 miljoen mensen met één of meer chronische ziekten. De verwachting is dat die teller op 7 miljoen staat in 2030 (bron: RIVM).

In de categorie chronische ziekten vallen zaken zoals regelmatig migraine aanvallen tot aan kanker.

Ook diabetes bijvoorbeeld. Het aantal mensen met diabetes is tussen 2000 en 2011 met meer dan 50% gestegen en de teller staat nu op al op meer dan 1 miljoen. Daar komen er elke week 1.000 bij (bron: Diabetesfonds).

Hart- en vaatziekten eist jaarlijks 38.000 levens en heeft daarmee een stevige 2e positie in de lijst meest voorkomende doodsoorzaken. Het staat net na de nr 1 kanker welke per jaar 44.000 levens eist (bron: RIVM)

Allemaal zaken waarvan we weten dat een groot deel komt door ongezonde voeding.

Trend gezonde voeding

Gelukkig stijgt de interesse naar gezonde voeding wel. De afgelopen vier jaar is de vraag naar gezonde recepten verviervoudigd.

Groene smoothies en het koolhydraat arm dieet zijn grote dieet trends. Op deze site vind je ook meer dan voldoende passende recepten.

Supersnel Gezond passende oplossing

Om die reden is Supersnel Gezond ook een perfecte oplossing. De focus ligt op het eten van veel groenten, fruit en onbewerkt voedsel. Dat is ontzettend belangrijk, omdat groenten en fruit essentiële voedingsstoffen bevatten die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Die stoffen haal je niet of onvoldoende uit bewerkt voedsel.

Deze boodschap is ontzettend belangrijk, zeker in een tijd waarin slechts 5% van de volwassenen in Nederland en slechts 1% van de jongeren de ondergrens van 200 gram groenten haalt.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Die ondergrens zou eigenlijk zelfs omhoog moeten naar 375 gram groenten en 300 gram fruit blijkt uit recent Brits onderzoek. Eigenlijk is dat helemaal niet raar. Landen zoals Canada en Japan raden dit al langer aan en Frankrijk raadt zelfs 1 kg groenten en fruit per dag aan.

Dit is makkelijker dan je denkt. Eet maar eens een dag volgens Supersnel Gezond. Neem een stukje fruit en komkommer tussendoor en je zit zo over die kg groenten en fruit per dag heen.

Kijk het fragment hier terug

Hier kun je het fragment terugkijken uit het RTl4 programma Lifestyle Xperienceplus. RTL4 LifestyleXperience Plus staat voor: spannend, innovatief, luxueus en trendy! Samen met het programma LifestyleXperience is dit hét programma dat altijd “out of the box” denkt.

Conclusie

Begin bij het begin. Verschuif de focus naar het eten van meer groenten. Eet twee keer zoveel groenten dan al het andere wat op je bord ligt. Eet je een stuk vlees van 150 gram, eet er dan dus 300 gram groenten bij. Wil je 200 gram rijst, eet er dan 400 gram groenten bij. Etc.

Test zelf wat gezonde voeding voor jou kan doen.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is.

Deel het artikel gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Dag Bikkeltje,

   Dat kan ik helaas niet zo zeggen. Als je wilt afvallen dan gaat het trouwens vooral om minder calorieën eten en drinken dan je verbruikt. Niet zozeer de koolhydraten.

   Hoeveel calorieën je verbruikt is afhankelijk van je geslacht, lengte, huidige gewicht, arbeidsenergie plus eventuele sportactiviteit (beweeg je veel of weinig) en je gezondheid. Zonder al deze informatie kan ik je hier niet zo maar over adviseren.

   Stuur anders een e-mailtje na carlo@supersnelgezond.nl met de antwoorden op bovenstaande punten. Dan kan ik je in elk geval een indicatie geven.

 1. Ik heb al met regelmaat geschreven hoe fijn ik het boek, deze site en de recepten vind.
  Maar wat ik nu even wil zeggen is dat ik Carlo op het filmpje heb gezien en dat vond ik super leuk.

  Groetjes Gerda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *