Het greens with black beans recept

Greens with black beans
Greens with black beans
Stemmen: 8
Score: 4.38
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Greens with black beans
Greens with black beans
Stemmen: 8
Score: 4.38
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
 • 1 eetlepel gembersiroop
 • 400 gram Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
 • 1 stuk prei
 • 1 stuk rode ui
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 2 theelepels sesamzaadjes
 • 1 eetlepel vissaus
 • 265 gram zwarte bonen
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de rode ui in halve maantjes.
 2. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
 3. Doe de sesamolie in een grote wok en zet de wok op het vuur.
 4. Wok de rode ui kort.
 5. Voeg de prei en de Italiaanse roerbakgroente cavolo nero toe en wok dit kort.
 6. Voeg vervolgens de zwarte bonen toe samen met de gembersiroop en de vissaus.
 7. Wok het geheel tot de groenten beetgaar zijn.
 8. Verdeel het gerecht over de kommen en garneer met de sesamzaadjes.
 9. Klaar is het greens with black beans gerecht. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het greens with black beans recept

Deze greens with black beans is een simpel en snel te bereiden gerecht én superlekker! Het is zo lekker doordat het simpelweg uit gaat van de pure smaken. Er wordt alleen een beetje sesamolie, vissaus en gembersiroop aan toegevoegd. Dit zorgt voor een licht Aziatisch tintje, een ideale combinatie!

Die drie zorgen namelijk voor een mooie balans tussen vet, zout en zoet. Dat is de “gevarendriehoek” die de industrie gebruikt om hun producten zo lekker mogelijk te maken. In dit geval helpt het om een ruime 350 gram groenten per persoon lekker te laten smaken inclusief een portie peulvruchten 💪. Dingen waar de gemiddelde Nederlander veel te weinig van eet.

De inspiratie voor dit gerecht komt bij Femke vandaan 🙏👍. Ik heb het recept alleen ietsjes uitgebreid om te zorgen dat het voldoende is voor 2 personen.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Italiaanse roerbakgroente cavolo neroIk heb gekozen voor de AH Toscaanse groentemix. Deze is niet alleen hartstikke lekker maar helpt ook om het gerecht snel en eenvoudig te kunnen bereiden. Deze mix bevat cavolo nero, broccoli, kastanjechampignons, palmkool en bosui. Cavolo nero is familie van de boerenkool, maar net wat knapperiger. Je zou de ingrediënten ook los kunnen kopen, maar dan houd je vaak veel over. Tenzij je het voor veel meer personen gaat maken, dan kan het natuurlijk juist voordeliger zijn. Let wel, dan heb je ook wel echt een grote wok nodig. Bij mij paste alles maar net in één grote wok toen ik het gerecht voor 2 personen maakte.

Zoals ik al schreef, peulvruchten zijn ook supergezond. De Gezondheidsraad geeft niet voor niets aan dat er winst te boeken is door onder andere meer peulvruchten en noten te eten. Slechts tien procent van de bevolking eet kleine hoeveelheden van deze producten, de helft eet ze niet of nauwelijks. Met dit gerecht heb jij je aanbevolen portie peulvruchten weer te pakken.

Dit greens with black beans recept is dus niet alleen lekker, maar ook supergezond! Kortom, weer een win-win ❤. Laat me even weten wat je ervan vindt 👍.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.