Het rode biet banaan ananas smoothie recept

Rode biet banaan ananas smoothie
Rode biet banaan ananas smoothie
Stemmen: 20
Score: 3.9
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rode biet banaan ananas smoothie
Rode biet banaan ananas smoothie
Stemmen: 20
Score: 3.9
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Weeg 250 gram gekookte rode biet af en doe dit in een blender.
  2. Schil de banaan en voeg deze toe aan de rode biet.
  3. Voeg de 250 gram verse ananasstukjes toe.
  4. Giet er een glas water bij en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Uhm, rode smoothie. 🙂
  5. Klaar is je rode biet banaan ananas smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de rode biet banaan ananas smoothie

Deze rode biet banaan ananas smoothie is geen groene smoothie, maar een rode smoothie. Een beetje vreemd, maar wel lekker :-). Natuurlijk ook super gezond!

Deze smoothie smaakt erg zoet en dan denken mensen vaak dat het betekent dat er te veel suiker in zit. Dat heb ik voor de zekerheid even nagerekend.

Per persoon per glas zit er 37,2 gram koolhydraten in. Dat is op zich niet zo heel veel. Het is net ietsjes meer dan twee bruine boterhammen met kaas. Die bevatten zo’n 30 gram koolhydraten.

Als je dan de glycemische lading gaat uitrekening, dan kom je erachter dat deze smoothie minder effect heeft op je bloedsuikerspiegel dan twee boterhammen. Deze smoothie zorgt NIET voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Dat maakt groene smoothies over het algemeen ook zo ideaal. Natuurlijk is het wel afhankelijk van de verhouding. Doe je er bijvoorbeeld meer banaan in en minder rode biet, dan kan het resultaat wel voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel zorgen.

Het verschilt dus echt per smoothie. Ik houd altijd rekening met dit soort dingen. Dus met de groene smoothies van Supersnel Gezond zit je altijd goed. Geniet dus gerust van deze rode biet banaan ananas smoothie.

Wil je meer lezen over de glycemische lading, het effect op je bloedsuikerspiegel en waarom je een snelle stijging wilt voorkomen? Lees dan dit artikel op deze site.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.