Schwarzwälder kirsch-smoothie
Spread the love!

Over het Schwarzwälder kirsch-smoothie (vegan) recept

Taart als ontbijt? Ja hoor, lekker én gezond. Wat dacht je van deze Schwarzwälder kirsch-smoothie? Ik heb wel een klein beetje vals gespeeld… 🤭.

Laten we bij het begin beginnen, dan beken ik erna wel wat ik heb uitgespookt…

Er zit een portie bonen in. Dat is supergezond. De Gezondheidsraad raadt zelfs aan om wekelijkst een portie peulvruchten te eten. Dat is 1-0 voor gezond vs. ongezond.

Er gaat banaan in. Er wordt geadviseerd om 2 stuks fruit per dag te nuttigen. Het is per persoon een halve banaan, maar er gaan ook kersen in. Al met al bevat deze smoothie net iets meer dan 1 stuk fruit per persoon. Dat is 2-0.

Er gaan wat amandelen in. Het advies is om tenminste 15 gram ongezouten noten per dag te eten. Bam, 3-0.

Cacaopoeder. Geen advies voor, maar wel gezond! Hoppa, 4-0.

Inmiddels staat de teller al op zo’n 16 gram vezels… per persoon! Bam, bingo! Dat is nummer 5. Waarom? De inname van vezel is in Nederland gemiddeld 20 gram per dag, terwijl het advies is om 30 tot 40 gram per dag te nuttigen. Met deze Schwarzwälder kirsch-smoothie ben je dus gewoon écht lekker bezig. Zo, 5-0.

Dan de slagroom van het vocht van de bonen. Het (kook)vocht wordt ook wel aquafaba genoemd. Dat vocht kloppen we tot slagroom… maar ja… slagroom zonder suiker vind ik écht helemaal niks 🙈. Dus ik doe er wat poedersuiker bij. Het komt op 5 gram per persoon, maar je nuttigt zeer waarschijnlijk niet alles, dus dat valt reuze mee. Wel 5-1… eerlijk is eerlijk.

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert overigens om niet meer dan 50 gram suiker per dag te nuttigen en bij voorkeur niet meer dan 25 gram. Dus je gaat echt niet dood van die paar gram 🤪 en je nuttigt wel al die andere supergezonde dingen!

Schwarzwälder kirsch-smoothie

Kortom, het doel heiligt de middelen. Maar, ben jij roomser dan de paus 😇, dan kun je natuurlijk de poedersuiker ook achterwege laten. Het is niet verplicht 😉 👍.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Stop er een lepel in en enjoy! 😍 En laat me even weten wat je van deze Schwarzwälder kirsch-smoothie vindt 🙏 👍.

AH Cannellini bonen 0%

Ik heb trouwens gekozen voor de AH Cannellini bonen 0%. Daar is geen zout aan toegevoegd én het blik bevat voldoende vocht (aquafaba) om de slagroom mee te maken. Het kan goed zijn dat je het recept ook prima met Cannellini bonen van een ander merk kunt maken, maar dat heb ik niet getest. Kijk vooral even of het gewicht zo’n 400 gram is en het uitlekgewicht rond de 265 gram is. Dan weet je dat er voldoende vocht in het blik zit. Als je toch op de achterkant van het blik kijkt, kijk dan ook even of er niet stiekem veel zout in zit. Dat zal de Schwarzwälder kirsch-smoothie mogelijk iets minder lekker maken.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het Schwarzwälder kirsch-smoothie (vegan) recept

Schwarzwälder kirsch-smoothie
Schwarzwälder kirsch-smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Taart als ontbijt? Ja hoor, lekker én gezond. Wat dacht je van deze Schwarzwälder kirsch-smoothie? Ik heb wel een klein beetje vals gespeeld... 😉
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Schwarzwälder kirsch-smoothie
Schwarzwälder kirsch-smoothie
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Taart als ontbijt? Ja hoor, lekker én gezond. Wat dacht je van deze Schwarzwälder kirsch-smoothie? Ik heb wel een klein beetje vals gespeeld... 😉
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Voorwerk: ontdooi de kersen in de koelkast (zet ze er de avond van tevoren in) en zet het blik bonen ook in de koelkast (gekoeld is lekkerder).
 2. Je hebt een staafmixer-set nodig voor dit recept. Minimaal een staafmixer met een garde hulpstuk.
 3. Giet de bonen af en bewaar het vocht in een hoge beker.
 4. Doe de bonen in het fijnsnijder-hulpstuk met een s-mesje of in een kom. Je moet straks alles tot een puree kunnen blenden.
 5. Voeg de banaan, amandelen, cacaopoeder en het vanille extract toe.
 6. Blend het geheel tot een "chocoladetaart".
 7. Verdeel de "chocoladetaart" over de glazen. Dat is stap 1.
 8. Nu stap 2. Doe de kersen in een fijnsnijder-hulpstuk met s-mesje en hak ze tot een kersenpuree.
 9. Verdeel de kersenpuree over de glazen. Als topping voor de "chocoladetaart".
 10. Nu stap 3, de slagroom. Mix het vocht van de bonen met een garde tot er "slagroom" ontstaat. Dit duurt zo'n 3-4 minuten.
 11. Voeg beetje bij beetje het poedersuiker toe, terwijl je blijft mixen. Zonder is gezonder... maar hé, het gaat om taart. Daarbij gebruik je niet alles.
 12. Verdeel de slagroom over de de glazen. Er blijft mogelijk wat over. Beter, want er zit poedersuiker in en dat is niet het gezondste element ;-).
 13. Garneer het geheel met een klein beetje cacaopoeder en klaar is de Schwarzwälder kirsch-smoothie!
 14. Eet smakelijk! Tip: deze smoothie is niet te drinken. Nuttig het met een lepel.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

 1. Origineel en lekker recept! Wat meer werk dan de andere smoothies maar da’s geen vergelijk waar je alles eenvoudig bij elkaar in de blender mikt. Het ‘taart’ gedeelte is net te dik om te drinken, het geheel heeft meer iets van een sorbet dus een lange lepel er bij gepakt en dat heeft wel wat, dat je die 3 verschillende laagjes kan proeven. Hij is goed machtig dus een volwaardig ontbijt. Dank weer 👌

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *