Schwarzwälder kirsch-smoothie
Taart als ontbijt? Ja hoor, lekker én gezond. Wat dacht je van deze Schwarzwälder kirsch-smoothie? Ik heb wel een klein beetje vals gespeeld… 😉
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Voorwerk: ontdooi de kersen in de koelkast (zet ze er de avond van tevoren in) en zet het blik bonen ook in de koelkast (gekoeld is lekkerder).
  2. Je hebt een staafmixer-set nodig voor dit recept. Minimaal een staafmixer met een garde hulpstuk.
  3. Giet de bonen af en bewaar het vocht in een hoge beker.
  4. Doe de bonen in het fijnsnijder-hulpstuk met een s-mesje of in een kom. Je moet straks alles tot een puree kunnen blenden.
  5. Voeg de banaan, amandelen, cacaopoeder en het vanille extract toe.
  6. Blend het geheel tot een “chocoladetaart”.
  7. Verdeel de “chocoladetaart” over de glazen. Dat is stap 1.
  8. Nu stap 2. Doe de kersen in een fijnsnijder-hulpstuk met s-mesje en hak ze tot een kersenpuree.
  9. Verdeel de kersenpuree over de glazen. Als topping voor de “chocoladetaart”.
  10. Nu stap 3, de slagroom. Mix het vocht van de bonen met een garde tot er “slagroom” ontstaat. Dit duurt zo’n 3-4 minuten.
  11. Voeg beetje bij beetje het poedersuiker toe, terwijl je blijft mixen. Zonder is gezonder… maar hé, het gaat om taart. Daarbij gebruik je niet alles.
  12. Verdeel de slagroom over de de glazen. Er blijft mogelijk wat over. Beter, want er zit poedersuiker in en dat is niet het gezondste element ;-).
  13. Garneer het geheel met een klein beetje cacaopoeder en klaar is de Schwarzwälder kirsch-smoothie!
  14. Eet smakelijk! Tip: deze smoothie is niet te drinken. Nuttig het met een lepel.
SupersnelGezond.nl