Spinazie met krielaardappeltjes
Spread the love!

Over spinazie met krielaardappeltjes

Spinazie met krielaardappeltjes is een oud Hollands gerecht, maar dan net even met een hedendaagse twist. De spinazie gaan we niet koken, maar roerbakken en de krielaardappeltjes gaan we supersnel koken in de magnetron.

Let op: De zuur base verhouding in dit recept is wel correct, maar een van de aanvullende tips volg ik hier niet op: “Combineer geen zetmeelrijke koolhydraten met dierlijke eiwitten”. Deze regel is aanvullend op het zuur base principe en staat verder los van het Alkaline eetpatroon. De gedachte erachter is dat je zetmeel compleet anders verteerd wordt vergeleken bij dierlijke eiwitten, vandaar de suggestie om die twee gescheiden te eten. Het scheiden van die twee heeft echter geen wetenschappelijk bewezen voordeel.

Verder is het vooral een superlekker en gezond recept.

Het spinazie met krielaardappeltjes recept

Spinazie met krielaardappeltjes
Spinazie met krielaardappeltjes
Stemmen: 7
Score: 3.14
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie met krielaardappeltjes
Spinazie met krielaardappeltjes
Stemmen: 7
Score: 3.14
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Zet water op om de eieren in te kunnen koken. Neem een klein pannetje met zo min mogelijk water. Zodra het water kookt, kook je de eieren 7 minuten. Dan heb je een mooi hard gekookte eieren.
 2. Doe 500 gram krielaardappeltjes met schil in een magnetrondoos. Zet de magnetrondoos in de magnetron op 1000 watt en 6 minuten. Let op, deze 6 minuten is afhankelijk van het gewicht. Heb je meer of minder aardappelen, kijk dan naar het artikel “Koken in een magnetrondoos” op deze site.
 3. Doe nu even rustig aan, want spinazie roerbakken gaat super snel. Dus start zo’n 3 minuten voordat de krielaardappeltjes en de eieren klaar zijn. Dus regel alvast de peterselie.
 4. Zet een grote hapjespan op het vuur met een beetje olijfolie. Doe hier de stukjes ansjovis filet en de knoflook bij. Roerbak dat 1 minuut.
 5. Doe er dan gelijk de spinazie bij. Blijf het geheel goed doorroeren.
 6. Strooi de nootmuskaat over de spinazie. Haal de pan direct van het vuur voordat alles helemaal geslonken is. Dat laatste beetje gaart dan toch vanzelf en je wilt de spinazie niet helemaal stuk koken.
 7. Pel de eiren.
 8. Schep de spinazie op de borden. Leg de krielaardappeltjes ernaast. Garneer de krielaardappeltjes met de peterselie. Snijd het ei doormidden en leg het op de spinazie.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

 1. Hoe zit het in dit recept met de combinatie van koolhydraten en ei (proteïnerijk voedsel)? Of valt een ei niet onder die noemer?

  1. Heel goed punt, je hebt gelijk. De zuur base verhouding is wel correct, maar het kleine regeltje “combineer geen zetmeelrijke koolhydraten met dierlijke eiwitten” wordt hier geschonden. Blijkbaar was ik even niet scherp bij het bedenken van dit recept. Ik zet het er even bij, dank je wel voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *