• Pastasalade op zijn best

Het pastasalade op zijn best recept

Pastasalade op zijn best
Pastasalade op zijn best
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pastasalade op zijn best
Pastasalade op zijn best
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. De bereiding is weer super simpel. Zet een pan met net genoeg water op het vuur. Als je te veel water pakt, dan duurt het te lang voordat het kookt en haal het niet om binnen 15 minuten klaar te zijn. Bereid vervolgens de spelt pasta zoals aangegeven op de verpakking.
 2. Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes, snijd de zwarte olijven in stukjes, hak de bieslook fijn, scheur de basilicum in stukjes en snijd de komkommer in kleine blokjes. Dit geheel, met daarbij de spelt pasta, is de pastasalade.
 3. Nu de dressing. Doe 2 eetlepels balsamico azijn met 4 eetlepels olijfolie in een kom. Doe hier de uitgeperste knoflook bij. Breng de dressing op smaak met zeezout en zwarte peper. Proef de pastasalade even of hij lekker is, doe er anders nog wat zout en of peper bij.
 4. Giet de spelt pasta af en spoel die goed af met koud water. Het is juist de bedoeling om de spelt pasta wat af te laten koelen, daar we deze pastasalade toch koud gaan eten. Meng de spelt pasta door de salade heen en giet de dressing erover. Roer het geheel nog even goed door. Klaar is de pastasalade.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de pastasalade op zijn best

Deze pastasalade is vooral lekker om koud te eten. Dus ideaal als lunch in een lunchbox of maar een pastasalade kan ook lekker zijn als bijgerecht.

Pastasalade kun je dus koud eten

Een pastasalade is dus gewoon een lekker variatie op de warme pasta. Je kunt hiermee veel kanten op. Zo kun je een hartige of een zoete salade maken. Het lekkerste vind ik het om de pastasalade koud te serveren. Je kunt de pasta na het koken direct bij de salade voegen, zodat er een lauwwarme pastasalade ontstaat. Kijk maar eens naar deze Lauwwarme pastasalade met boontjes.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Pastasalade met of zonder sla

Ook kun je een pastasalade maken met of zonder sla. Zelfs in deze sla kun je variëren. Bij het maken van dit recept heb je dus veel vrijheid. Als je op zoek bent naar een echt lekker koude pastasalade, dan moet je zeker deze klassieker eens maken.

Vegetarisch pastasalade

Alle pasta gerechten op Supersnel Gezond zijn altijd vegetarisch. Dus ook dit gerecht. Waarom? Heel simpel. Elk gerecht op Supersnel Gezond volgt het Alkaline eetpatroon en één van die regels is: “Combineer geen zetmeelrijke koolhydraten met dierlijke eiwitten“. Dus bijvoorbeeld geen pasta met vis. Daarom bevat deze pastasalade dus geen vis of vlees.

Help mee!

Weg met overgewicht en chronische ziekten! Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt waarom zo veel mensen zo veel baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je er van vindt. Dankjewel, Carlo.

Groene smoothie iPhone app

3 Comments

 1. marjanne 11 augustus 2015 at 12:55 - Reply

  Helemaal duidelijk!

  Je ziet die stelregel bij wel meer dieten dacht ik, maar ik had er voorheen nooit bij stilgestaan waarom dat dan is. Klinkt heel erg logisch eigenlijk!

  Bedankt voor je toelichting! Leuk en goed om te weten!

 2. Marjanne 29 juli 2015 at 15:45 - Reply

  Hoi Carlo,

  Is het een erg technisch verhaal om de stelregel “Combineer geen dierlijke eiwitten/proteinerijk voedsel (vlees, vis, gevogelte en zuivel) met zetmeelrijke koolhydraten (aardappelen, brood, tarwe producten en graanproducten).” toe te lichten? (Waarom dat beter niet gecombineerd kan worden). Ik ben er wel benieuwd naar, mede om het beter te kunnen onthouden! 🙂

  • Carlo 29 juli 2015 at 16:24 - Reply

   Hi Marjanne,

   Dit is de verklaring voor dat regeltje:

   Voor de vertering van eiwitten, zetmeel en fruit zijn verschillende soorten spijsverteringssappen met bijbehorende enzymen nodig. Aangezien de verschillende specifieke enzymen onder verschillende omstandigheden optimaal functioneren en in elkaars aanwezigheid elkaars werking kunnen neutraliseren, is het beter om deze voedingsmiddelen niet met elkaar te eten.

   Eiwitrijke voedingsmiddelen binnen een maaltijd gecombineerd met zetmeelrijke voedingsmiddelen zorgt ervoor dat diverse spijsverteringssappen afgescheiden worden die elkaars werking opheffen met als resultaat dat het eiwit zal rotten en het zetmeel fermenteert. Voorbeelden van deze combinaties zijn:
   – brood met kaas
   – aardappelen met vlees
   – rijst met kip

   Dit regeltje lees je wel vaker terug. Kort samengevat; je verteert zetmeel op een andere manier dan eiwitten. Houd je het gescheiden, is het makkelijk voor je lichaam.

   In de praktijk wordt dit in ons land altijd gecombineerd. Aardappelen, groenten en vlees plus brood met kaas. Ik heb nog nooit een wetenschappelijk onderzoek rondom dit punt gezien. Ik houd me aan die regel, omdat deze ook genoemd wordt in het boek In balance for life waar ik de Alkaline eetpatroon regels uit gehaald heb.

Leave A Comment

Ontvang Gratis Het Beste Van Supersnel Gezond