Het pastasalade op zijn best recept

Pastasalade op zijn best
Pastasalade op zijn best
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pastasalade op zijn best
Pastasalade op zijn best
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. De bereiding is weer super simpel. Zet een pan met net genoeg water op het vuur. Als je te veel water pakt, dan duurt het te lang voordat het kookt en haal het niet om binnen 15 minuten klaar te zijn. Bereid vervolgens de spelt pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes, snijd de zwarte olijven in stukjes, hak de bieslook fijn, scheur de basilicum in stukjes en snijd de komkommer in kleine blokjes. Dit geheel, met daarbij de spelt pasta, is de pastasalade.
  3. Nu de dressing. Doe 2 eetlepels balsamico azijn met 4 eetlepels olijfolie in een kom. Doe hier de uitgeperste knoflook bij. Breng de dressing op smaak met zeezout en zwarte peper. Proef de pastasalade even of hij lekker is, doe er anders nog wat zout en of peper bij.
  4. Giet de spelt pasta af en spoel die goed af met koud water. Het is juist de bedoeling om de spelt pasta wat af te laten koelen, daar we deze pastasalade toch koud gaan eten. Meng de spelt pasta door de salade heen en giet de dressing erover. Roer het geheel nog even goed door. Klaar is de pastasalade.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de pastasalade op zijn best

Deze pastasalade is vooral lekker om koud te eten. Dus ideaal als lunch in een lunchbox of maar een pastasalade kan ook lekker zijn als bijgerecht.

Pastasalade kun je dus koud eten

Een pastasalade is dus gewoon een lekker variatie op de warme pasta. Je kunt hiermee veel kanten op. Zo kun je een hartige of een zoete salade maken. Het lekkerste vind ik het om de pastasalade koud te serveren. Je kunt de pasta na het koken direct bij de salade voegen, zodat er een lauwwarme pastasalade ontstaat. Kijk maar eens naar deze Lauwwarme pastasalade met boontjes.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Pastasalade met of zonder sla

Ook kun je een pastasalade maken met of zonder sla. Zelfs in deze sla kun je variëren. Bij het maken van dit recept heb je dus veel vrijheid. Als je op zoek bent naar een echt lekker koude pastasalade, dan moet je zeker deze klassieker eens maken.

Vegetarisch pastasalade

Alle pasta gerechten op Supersnel Gezond zijn altijd vegetarisch. Dus ook dit gerecht. Waarom? Heel simpel. Elk gerecht op Supersnel Gezond volgt het Alkaline eetpatroon en één van die regels is: “Combineer geen zetmeelrijke koolhydraten met dierlijke eiwitten“. Dus bijvoorbeeld geen pasta met vis. Daarom bevat deze pastasalade dus geen vis of vlees.

Dit recept is #carloproof

Weg met overgewicht en chronische ziekten. Het is mijn doel om gezond leven makkelijk en toegankelijk te maken. Geen geneuzel in de marge, maar aandacht voor hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is gemaakt op basis van strikte regels, dat maakt het #carloproof en dat is ook dé reden waarom zoveel mensen zoveel baat hebben bij dit eetpatroon.

Vragen?

Vragen? Stel ze gerust! 😀 Dat kan hieronder.

Groetjes, Carlo

Groene smoothie iPhone app